Prof.Dr.Haberal ve ekibi aralıksız 20 saatte 6 başarılı organ nakli ameliyatı yaptı

Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi'nde; aralıksız 20 saatte 6 ameliyat ile üç hasta daha sağlıklı bir yaşama ilk adımını attı...Prof.Dr.Mehmet Haberal ve ekibi tarafından gerçekleştirilen kadavradan karaciğer ve 2 böbrek nakliyle hastalar, yeni bir yaşama merhaba dedi.
Bu haber 2017-09-21 09:22:49 eklenmiş ve 761 kez görüntülenmiştir.

Dünya Organ nakli derneğinin seçilmiş başkanı Prof Dr Mehmet Haberal ve ekibi, kronik organ hastalarına yaşam umudu olmaya devam ediyor.

Başkent Üniversitesi İstanbul hastanesinde 20 saat icinde 6 ameliyat yapıldı; kadavradan karaciğer ve iki böbrek nakli ile hastalar sağlıklı bir yaşama ilk adımlarını attı..

71 yaşındaki Ahmet İlhami Özel, karaciğer yetmezliği nedeniyle 5 yıldır tedavi altındaydı.Tam umutlar tükendi derken hayatını kaybeden bir vatandaşın ailesi tarafından organlarının bağışlanması Özel'e hayat verdi.

Başkent Üniversitesi İstanbul hastanesi organ nakli ekibi gece yarısı karaciğeri çıkarmak için beylikdüzüne yola çıktı. O dakikalarda hasta ameliyata hazırlandı ve alınan karaciğer Prof Dr mehmet Haberal ve ekibi tarafından Ahmet İlhami Özel'e başarılı bir ameliyat ile nakledildi.

51 yaşındaki Fikri Yeniyol son bir yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giriyordu.44 yaşındaki Gülten Yeniyol,eşine böbreğini başlamaya karar verdi.Kan ve doku uyumunun tespitinin ardından nakil yapılmasına karar verildi.Yeniyol çiftinin de nakil süreci başarı ile tamamlandı.

52 yaşındaki Ahmet Yalçınkaya da böbrek yetmezliği nedeniyle yaşamını diyalize girerek sürdürmekteydi.45 yaşındaki Yusuf Yalçınkaya ağabeyine böbreğini verdi. Prof Dr Mehmet Haberal ve ekibinin Başkent üniversitesi istanbul Hastanesinde yaptığı bu üç nakille hastalar yeni bir yaşam yolcuğuna başladı.

Yüzleri gülen hasta aileleri, Prof. Haberal ve ekibine şükranlarını iletti.

 

KAYNAK :http://kanalb.com.tr/haber.php?HaberNo=92534

ETİKETLER : Prof.Dr.Haberal Başkent Üniversitesi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur