Doğru Parti Rize İl Başkanı Serkan Kaba: “Asgari Ücretliler Promosyon Hakkından Mahrum Bırakılıyor”

Doğru Parti Rize İl Başkanı Serkan Kaba, asgari ücretle çalışan milyonlarca kişinin bankaların maaş promosyonlarından yararlanamamasını eleştirerek, bunun büyük bir haksızlık olduğunu söyledi. Kaba, yaptığı yazılı açıklamada asgari ücretlilerin her ay geçim mücadelesi verdiğini belirterek, bankaların promosyon uygulamalarında bu kesimin görmezden gelindiğini ifade etti
Bu haber 2026-02-27 21:37:37 eklenmiş ve 43 kez görüntülenmiştir.

“Asgari ücretle çalışan milyonlarca insan ay sonunu zorlukla getiriyor. Ancak maaşlarını bankalar aracılığıyla almalarına rağmen promosyonlardan faydalanamıyorlar. Bu durum adaletsizliktir” diyen Kaba, konunun yeterince gündeme taşınmadığını savundu.

“Neden Kimse Sorgulamıyor?”

Kaba, hükümet, muhalefet ve medyaya çağrıda bulunarak, asgari ücretlilerin promosyon alamamasının nedenlerinin açıklanması gerektiğini söyledi. Bankaların emeklilere ve bazı kurum çalışanlarına promosyon ödemesi yaptığını hatırlatan Kaba, benzer uygulamanın asgari ücretliler için de hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

“Asgari ücret bir insanın temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, promosyon desteği neden sağlanmıyor? Bankalar bu insanlara neden ek katkı sunmuyor? Hükümet neden bu konuda düzenleme yapmıyor?” ifadelerini kullandı.

“Haksızlık Son Bulmalı”

Doğru Parti Rize İl Başkanlığı olarak konunun takipçisi olacaklarını belirten Kaba, asgari ücretlilerin de promosyon hakkından yararlanması gerektiğini vurguladı.

Kaba, açıklamasında şu talepleri sıraladı:

Asgari ücretlilerin promosyon alamamasının gerekçesi kamuoyuna açıklanmalı.

Bankalar, asgari ücretlilere yönelik promosyon uygulaması başlatmalı.

Hükümet, bu konuda gerekli yasal ve idari düzenlemeleri yapmalı.

Asgari ücret, insani yaşam koşullarını sağlayacak seviyeye yükseltilmeli ve emeklilerde olduğu gibi gelir yetersizliği promosyon ve ek desteklerle birlikte giderilmeli.

Serkan Kaba, asgari ücretin yalnızca temel ihtiyaçları karşılayan bir rakam olmaktan çıkarılarak, çalışanların onurlu bir yaşam sürebileceği seviyeye yükseltilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

ETİKETLER : Doğru Parti Rize İl Başkanı Serkan Kaba: “Asgari Ücretliler Promosyon Hakkından Mahrum Bırakılıyor”
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -

Güneysu53.com -  Güncel Haber, Rize haberleri, Artvin, Rize,  Trabzon, manşet haber, Giresun, gerçek haber, Ordu, Samsun, spor, siyaset, anlık haber, doğru haber, ilkeli haber, ajans haber, spot haber,
© Copyright 2026 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur