28 Şubat Millet İradesine Karşı Yapılan Darbedir

28 Şubat sürecinin 29. yıl dönümünde, AK Parti Rize İl İnsan Hakları Birimi tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi. İl Başkanlığı binasında yapılan toplantıda konuşan İl İnsan Hakları Birimi Başkanı Ziverhan Hacıosmanoğlu, 28 Şubat’ın millet iradesine yönelik bir darbe olduğunu vurguladı.
Bu haber 2026-03-01 01:40:13 eklenmiş ve 58 kez görüntülenmiştir.

Teşkilat mensuplarının katılımıyla düzenlenen açıklamada Hacıosmanoğlu, 28 Şubat sürecini darbeci ve vesayetçi bir müdahale olarak nitelendirerek, “Millet iradesine karşı tanklar yürütülmüş; seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti görevden el çektirilmiş; başta başörtülü kadınlar olmak üzere bu ülkenin mütedeyyin kesimlerine yönelik büyük bir zulüm dalgası başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

“Topluma Yönelik Ağır Bir Darbe”

Hacıosmanoğlu, 28 Şubat’ın yalnızca siyasi değil, aynı zamanda toplumsal sonuçları olan bir süreç olduğunu belirterek, 27 Mayıs, 12 Eylül, 27 Nisan ve 15 Temmuz ile benzer bir darbe anlayışının ürünü olduğunu söyledi. Sürecin milli ve manevi değerlere yönelik planlı bir müdahale olduğunu dile getirdi.

AK Parti olarak her türlü darbeci ve vesayetçi girişimin karşısında olduklarını ifade eden Hacıosmanoğlu, iktidarları döneminde vesayet odaklarına karşı önemli adımlar atıldığını ve demokratikleşme yönünde ilerleme kaydedildiğini savundu.

“Demokrasi Mücadelesini Sürdüreceğiz”

Son dönemde başörtüsü ve yerel kıyafetlere yönelik bazı tartışmaları da değerlendiren Hacıosmanoğlu, 28 Şubat zihniyetinin tamamen ortadan kalkmadığını ileri sürdü. Demokrasi bilinci, sivil irade ve sandığın gücünün önemine dikkat çeken Hacıosmanoğlu, milli iradeyi koruma kararlılığını yineledi.

Açıklamasında, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde darbeci anlayışa karşı mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Hacıosmanoğlu, kamuoyuna saygılarını sunarak konuşmasını tamamladı

ETİKETLER : 28 Şubat sürecinin 29. yıl dönümünde AK Parti Rize İl İnsan Hakları Birimi tarafından
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -

Güneysu53.com -  Güncel Haber, Rize haberleri, Artvin, Rize,  Trabzon, manşet haber, Giresun, gerçek haber, Ordu, Samsun, spor, siyaset, anlık haber, doğru haber, ilkeli haber, ajans haber, spot haber,
© Copyright 2026 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur