
Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, internet üzerinden Türk Gıda Kodeksi’ne aykırı ürün satışıyla ilgili çok sayıda Alo 174 ve CİMER şikayetinin geldiği belirtildi. Bu kapsamda, 27 Şubat 2026 tarihinde İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı personeliyle birlikte usulsüz gıda satışı yaptığı belirlenen bir depoya denetim gerçekleştirildi.
Müdürlüğün gıda kontrol görevlilerince yapılan incelemede, etiketsiz tereyağı, kavurma, sucuk, bal ve tüketime uygun olmayan zeytin olmak üzere toplam 9 ton 750 kg ürün bulundu. 5996 sayılı kanun kapsamında mevzuata aykırı olan bu ürünlere el konuldu. El konulan ürünlerin mülkiyeti kamuya geçirilerek imha edileceği, işletmeye ise gerekli idari yaptırımların uygulanacağı bildirildi.
Ayrıca kavurma ve tereyağı ürünlerinden numune alınarak mevzuata uygunluk açısından analiz yapılacağı, sonuçların olumsuz çıkması halinde ek yaptırımların uygulanacağı ifade edildi.
Müdürlük açıklamasında, insan sağlığı için tehlike oluşturan ve tüketime uygun olmayan gıdaların piyasaya arzının engellenmesi adına çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.