Mehmet Terzi Güven tazeledi...

Saadet Partisi Rize Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongre sonucunda Merkez İlçe Başkanlığına ikinci kez, geçtiğimiz yıllarda Rize’ye dair yaptığı yapıcı açıklamalarla adından çokça söz ettiren Mehmet Terzi seçildi.
Bu haber 2017-10-17 21:26:10 eklenmiş ve 745 kez görüntülenmiştir.

15 Ekim Pazar Günü Saadet PartisivRize  Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongre sonucunda Merkez İlçe Başkanlığına ikinci kez, geçtiğimiz yıllarda Rize’ye dair yaptığı yapıcı açıklamalarla adından çokça söz ettiren Mehmet Terzi seçildi.

SİYASET - 2017-10-15 16:29:40

 Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın beyin ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleştirilen kongrede Başkan Terzi şunları söyledi:

Doğru ile yanlışın, yalan ile gerçeğin birbirine bu kadar yakın olduğu, neredeyse birbirine karıştığı bir çağda Erbakan hocamızın hak ile batıl arasında verdiği mücadeleyi tam olarak anlamamız gerekir. Bunun içinse öncelikle çevremizde neler olup bittiğini akletmeliyiz. Akıl, İslam ve imanın emrinde olursa en büyük ni¬met, nefsin ve şeytanın elinde olursa en büyük felakettir.

Dünya hayatı, çok önemli bir imtihandır. Mümin¬ler için esas olan ahirete imandır. Nefeslerimiz sayılı, bunları Allah yolunda harcamalıyız. Çünkü ölüm bize çok yakın. İslam'ın temeli olan, hakiki bir iman ancak sahibini kurtarabilir. Biz de bu kısacık ömrümüzde hakiki bir iman sahibi olmaya çalışan dava erleriyiz. Bunun bilinciyle çalışıp, bunun bilinciyle vaktimizi insanlığın saadeti için harcamaya gayret ediyoruz. İyi birer kul olmaya gayret ediyoruz.

Erbakan hocamızın da dediği gibi, “Allah’ına kul olmayan davasına er olamaz.” Biz bu İslam davası için çalışırken hiçbir menfaat beklemedik. Çünkü bizim inancımızda kimse kendisi için yaşamaz, herkes kar¬deşi için yaşar. Menfaatçiliği öldürmenin yolu budur. Hadis-i şerifte de buyurulduğu gibi "Gerçek iman sahibi kişi, kendisi için sevip istediğini mümin kardeşi için de isteyendir." Çünkü; "İnsanların hayırlısı insanlara fay¬dalı olandır." Tabii ki, iyilik kendi kendine olmaz. İyilik çalışmakla olur, cihat etmekle olur.

Biz de bugün burada, bu kongrede, bir dönem daha Allah rızası için, kardeşlerimizin ve tüm Muhammet ümmetinin iyiliği için canla başla çalışmaya söz vermek üzere toplandık. Listemizi oluştururken samimi ve davasına gönül vermiş kardeşlerimizle doldurduk. İnanıyoruz ki, önümüzdeki dönem, bu kardeşlerimizle birlikte Merkez İlçe’miz ve Rize’miz için Saadet Partisi’nin yeniden şahlanış dönemi olacaktır.”

Kongreye misafir olarak katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın Bey’in,

“Rize’de olduğumu biliyorum. Buradaki insanlar Cumhurbaşkanını severler, biz de severiz. Ama biz ülkemizi çok daha fazla seviyoruz. Bizim konuşmalarımız, yaklaşımlarımız hasımlıktan dolayı değil, düşmanlıktan dolayı değil, sevgimizden dolayı. Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Başkanımız her çarşamba ülkemizin ve İslam Coğrafyası’nın gündemini değerlendiriyor. Ama bu değerlendirmeleri yaptığımız zaman abilerimiz, kardeşlerimiz, iktidar mensupları bizi yanlış anlıyor.

Zannediyorlar ki biz düşmanlık yapıyoruz. Hayır, biz gerçekleri, dostları olduğumuz için, kardeşleri olduğumuz için söylüyoruz. Bu coğrafya yanıyor, bu ülke yanıyor, bu yangından ülkemizi kurtarmak için gerçekleri söylüyoruz.

Türkiye acil olarak Milli Görüş politikalarına dönmediği müddetçe bizim bu yangını söndürme imkân ve ihtimalimiz yoktur. Bu yangının sönmesi lazım. Ama bu yangın işbirlikçilikle,  batı taklitçiliğiyle, faizci kapitalist ekonomik sistemle, bozuk hukuk sistemiyle, hamaset ile söndürülemez.

Eğer bu yangını söndürmek istiyorsanız inancınız sağlam, kimyanızın hâk, görüşünüzün milli, ilkenizin önce ahlak ve maneviyat, partinizin ise Saadet Partisi olması lazım.”  Diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

ETİKETLER : Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Mehmet Terzi seçildi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur