Canan Yıldız: “Kadın İçin Adalet Sağlanmadan Toplumda Huzur Sağlanamaz”

Saadet Partisi Rize İl Kadın Kolları Başkanı Canan Yıldız, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekerek “Kadın için adalet sağlanmadan toplum için huzur sağlanamaz” dedi.
Bu haber 2026-03-08 23:45:43 eklenmiş ve 134 kez görüntülenmiştir.

Yıldız, kadınların karşı karşıya kaldığı sorunların münferit değil, yapısal ve çok boyutlu olduğuna dikkat çekerek kadına yönelik şiddet, güvencesiz çalışma koşulları, eğitimden kopuş, sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan eşitsizlikler ve karar mekanizmalarındaki yetersiz temsilin sadece kadınları değil toplumun tamamını etkilediğini ifade etti.

Açıklamasında kısa süre önce yaşanan ve bir kadın öğretmenin hayatını kaybettiği olaya da değinen Yıldız, bunun kadına yönelik şiddetin ne kadar ciddi ve ertelenemez bir mesele olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti. Böyle bir ortamda toplumun gerçek anlamda huzurlu olamayacağını vurguladı.

Kadınların Türkiye’de yaşamlarının farklı dönemlerinde psikolojik, ekonomik veya fiziksel şiddete maruz kalabildiğini ifade eden Yıldız, koruma kararlarının etkin uygulanmaması ve cezasızlık algısının sorunu daha da derinleştirdiğini söyledi. Kadın güvenliği sağlanmadan toplumsal huzurun tesis edilemeyeceğini dile getirdi.

Çalışma hayatında da kadınların çoğunlukla düşük ücretli ve güvencesiz alanlarda yer aldığını belirten Yıldız, ücretsiz bakım yükünün büyük ölçüde kadınların omuzlarında olduğunu ve bunun ekonomik bağımsızlığı sınırladığını ifade etti.

Eğitimde kız çocuklarının özellikle ergenlik döneminde eğitimden kopmasının önemli bir risk oluşturduğunu belirten Yıldız, erken yaşta evlilikler ve ekonomik yetersizliklerin bu süreci tetiklediğini kaydetti. Sağlık hizmetlerine erişimde ise bölgesel ve sosyoekonomik farklılıkların devam ettiğine dikkat çekti.

Kadınların siyasal ve kamusal alanda temsiline de değinen Yıldız, nüfusun yarısını oluşturan kadınların karar alma mekanizmalarında daha etkin yer almasının demokratik meşruiyet ve sosyal adalet açısından önemli olduğunu söyledi.

Saadet Partisi olarak kadına yönelik şiddetle etkin mücadele edilmesi, koruma kararlarının eksiksiz uygulanması, kadın emeğinin güvenceli hale getirilmesi, eşit işe eşit ücret ilkesinin hayata geçirilmesi, kız çocuklarının eğitimde kalıcılığını sağlayacak desteklerin artırılması, kadın sağlığına yönelik koruyucu hizmetlerin yaygınlaştırılması ve kadınların siyasal temsiline yönelik yapısal adımlar atılması gerektiğini savunduklarını belirten Yıldız, kadınların toplumun asli öznesi olduğunu vurguladı.

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Canan Yıldız: “Kadın İçin Adalet Sağlanmadan Toplumda Huzur Sağlanamaz”
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -

Güneysu53.com -  Güncel Haber, Rize haberleri, Artvin, Rize,  Trabzon, manşet haber, Giresun, gerçek haber, Ordu, Samsun, spor, siyaset, anlık haber, doğru haber, ilkeli haber, ajans haber, spot haber,
© Copyright 2026 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur