Abdulkadir Çelik: Okullarda Şiddetin Önlenmesi İçin Ortak Sorumluluk Çağrısı yaptı

Rize’de son yıllarda artış gösteren okul şiddeti olaylarına ilişkin önemli bir açıklama yapıldı. Saadet Partisi Rize İl Teşkilat Başkan Yardımcısı Abdulkadir Çelik, eğitim ortamlarında yaşanan şiddetin çok boyutlu bir sorun olduğuna dikkat çekerek, tüm kesimlere ortak sorumluluk çağrısında bulundu.
Bu haber 2026-03-17 16:52:35 eklenmiş ve 56 kez görüntülenmiştir.

Çelik, okul şiddetinin yalnızca bireysel davranış problemleriyle açıklanamayacağını belirterek, aile içi şiddet, ekonomik sıkıntılar, sosyal dışlanma, akran zorbalığı ve medya içeriklerinin öğrenciler üzerindeki olumsuz etkilerine işaret etti. Bu nedenle sadece disiplin uygulamaları ve güvenlik tedbirleriyle sorunun çözülemeyeceğini ifade etti.

Okullarda güvenli ve sağlıklı bir ortam oluşturulması için öğrencilerin psikolojik ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Çelik, sosyal ve duygusal becerilerin geliştirilmesi ile rehberlik hizmetlerinin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Empati, saygı, sorumluluk ve yardımlaşma gibi değerlerin öğrencilere kazandırılmasının, şiddetin önlenmesinde önemli rol oynayacağını belirten Çelik, okulların yalnızca akademik bilgi verilen yerler değil, aynı zamanda öğrencilerin kendilerini güvende hissettikleri sosyal gelişim alanları olduğunu ifade etti.

Ayrıca okul güvenliği konusunda eğitim kurumları ile aileler, psikologlar, sosyal hizmet uzmanları ve güvenlik birimleri arasında güçlü bir iş birliği kurulması gerektiğini dile getiren Çelik, tehdit değerlendirme ekipleri ve erken uyarı mekanizmaları sayesinde riskli durumların erken aşamada tespit edilerek önlenebileceğini kaydetti.

Açıklamasının sonunda tüm paydaşlara çağrıda bulunan Çelik, şiddetin önlenmesi ve sağlıklı nesillerin yetişmesi için ortak hareket edilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

ETİKETLER : Abdulkadir Çelik: Okullarda Şiddetin Önlenmesi İçin Ortak Sorumluluk Çağrısı yaptı
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -

Güneysu53.com -  Güncel Haber, Rize haberleri, Artvin, Rize,  Trabzon, manşet haber, Giresun, gerçek haber, Ordu, Samsun, spor, siyaset, anlık haber, doğru haber, ilkeli haber, ajans haber, spot haber,
© Copyright 2026 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur