
Karaman, Türkiye’nin üretim odaklı bir modelden uzaklaştırıldığını ve sıcak para akışına dayalı kırılgan bir yapıya sürüklendiğini ifade etti.
“EKONOMİ VUR-KAÇ SERMAYESİNE TESLİM EDİLDİ”
Hüseyin Karaman, Türkiye’de uygulanan ekonomik modelin üretimi değil, yüksek faiz getirisini öncelediğini belirterek, “Bugün Türkiye’ye gelen sermaye üretim yapmak, istihdam oluşturmak için değil; kısa vadede yüksek faiz geliri elde etmek için geliyor. Bu, ekonomiyi güçlendirmez, aksine daha da bağımlı hale getirir” dedi.
Karaman, bu modelin sürdürülebilir olmadığını vurgulayarak, “Ekonomi, sıcak para girişleriyle ayakta tutulamaz. Bu yaklaşım, günü kurtarır ama geleceği kaybettirir” ifadelerini kullandı.
“FATURAYI MİLLET ÖDÜYOR”
Mevcut politikaların yükünün doğrudan vatandaşa yüklendiğini belirten Karaman, “Yüksek faiz politikalarıyla oluşan maliyetler, dolaylı ve doğrudan şekilde vatandaşın cebinden çıkıyor. Milletimiz her geçen gün daha fazla fakirleşiyor. Gelirler erirken giderler katlanarak artıyor” dedi.
Karaman, özellikle dar gelirli kesimlerin bu süreçten en ağır şekilde etkilendiğini vurguladı.
SANAYİ VE ÜRETİM GERİLİYOR
Karaman, sanayi ve üretim alanında yaşanan yapısal sorunlara da dikkat çekerek, “Türkiye üretmeden büyüyemez. Ancak bugün üretici desteklenmiyor, sanayici yüksek maliyetler altında eziliyor. Bu da üretimin daralmasına, işsizliğin artmasına neden oluyor” dedi.
“Üretim olmadan refah olmaz” diyen Karaman, ekonomik modelin köklü şekilde değişmesi gerektiğini ifade etti.
RİZE’DEN NET ÇAĞRI
Zafer Partisi Rize İl Başkanı Hüseyin Karaman, açıklamasının sonunda şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye’nin ihtiyacı faiz değil üretimdir. Sıcak para politikalarıyla ülke ekonomisi güçlenmez. Kalıcı çözüm; üretimi destekleyen, sanayiyi büyüten ve vatandaşın refahını artıran bir ekonomi modelidir. Aksi halde bu tablo daha da ağırlaşacaktır.”