GÜNEYSU'NUN DİNİ VE SOSYAL HAYATI SEMPOZYUMLA MASAYA YATIRILDI...

GÜNEYSU'NUN DİNİ VE SOSYAL HAYATI SEMPOZYUMLA MASAYA YATIRILDI
Bu haber 2017-10-26 22:34:43 eklenmiş ve 618 kez görüntülenmiştir.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) İlahiyat Fakültesi ve Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı tarafından düzenlenip Güneysu Kaymakamlığı ile Güneysu Belediyesi tarafından desteklenen, “Güneysu’da Dini-Sosyal-Kültürel ve Sanatsal Hayat” konusunun ele alındığı “I. Güneysu Sempozyumu” Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda, 20-22 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Üç gün süren sempozyum programına başta Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş olmak üzere Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Milletvekili Hasan Karal, İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, RTEÜ Rektörü Vekili Prof. Dr. Ali Bilgin, Güneysu Kaymakamı Davut Düzgün, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, davetliler, üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Sempozyum, “Güneysu’da Klasik Sanatlar” adlı sergi açılışının ardından, Rize Milletvekili Hasan Karal, İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Yusuf Yılmaz, RTEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Sabri Yavuz, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Cumhurbaşkanlığı Personel Daire Başkanı Ahmet Minder, Güneysu Kaymakamı Davut Düzgün, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü İhsan Selim Baydaş’ın açılış konuşmaları ile başladı.

RTEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Sabri Yavuz yaptığı konuşmada, Güneysu ilçesinin tarihine değinerek, “Birincisini düzenlediğimiz Güneysu Sempozyumu ile Güneysu’nun kimliğini oluşturan dini, sosyal, kültürel ve sanatsal hayatı akademik dinamiklerimizle ortaya çıkartıp bilgilendirmeyi, tartışmayı, muhasebesini yapmayı ve netice olarak akademik bağlamdaki sonuçlarını şehrin ve milletimizin hafızasına emanet etmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise, cehaletin ve kötülüğün ortadan kaldırılması için en büyük ilacın ilim olduğunu hatırlatarak, “Bilen insanlar olduğu sürece dünyada hep huzur ve güzellikler olmuştur. Ecdadımızın ilme sarıldığında nerelere yükseldiğini görüyoruz. Nicelikten ziyade niteliğe bakacağız ki kalitemiz yükselsin. İdealist birer öğrenci, idealist birer öğretmen olmamız gerekiyor. Bu toplantılar bunları birbirimize hatırlatmamız için yapılıyor.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından program Konya Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun ilahi konseri ile devam etti.

Üç gün süren sempozyum beş oturum halinde gerçekleştirildi. Oturumlarda, Güneysu’da Medreseler ve Müderrisler (Kur’an Kursları, Eğitim Kurumları, İmam Hatip Liseleri), Güneysu’da Yetişmiş Dini Şahsiyetler, Güneysu’nun Tarihi, Güneysu’nun Hazır Cevap Kişilikleri, Güneysu’da Dinî, Kültürel ve Sosyal Hayat, Güneysu’da Aile Hayatı, Yaygın Halk İnanışları, Mezarlar, Kitabeler ve Diğer Yazıtlar, Güneysu’da Eski Yapılar ve Güneysu’da Sanatsal Hayat konuları ele alındı. Üçüncü gün, beşinci oturumda genel bir değerlendirme yapıldı ve sempozyumun kapanışı gerçekleştirildi. Kapanışın ardından katılımcılarla birlikte bir gezi programı gerçekleştirildi.

 

 

Güneysu ilim ögenenlere Yrd. vakfı 

 
 
ETİKETLER : GÜNEYSU DİNİ VE SOSYAL HAYAT SEMPOZYUM Güneysuhaber
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur