
Artvin valiliğinden yapılan açıklamada , Şüphelilerden; 28’i tutuklandı. 7’si hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.
Jandarma Genel Komutanlığı KOM ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları ile Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Artvin İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüphelilerin;
-İnternet siteleri üzerinden vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç sağladıkları,
-Kendilerini avukat olarak tanıtıp telefonla aradıkları vatandaşlarımızdan para talep ettikleri ve
-Ödeme yapmayan vatandaşlarımızı tehdit ettikleri tespit edildi.
Şüphelilere ait 75 Milyon TL değerinde; 2 adet taşınmaz, 5 adet taşınır ve 333 adet banka hesabına tedbir kararı uygulandı.
Halkımızın huzur ve güvenliği için güvenlik güçlerimizle birlikte 7/24 suç ve suçlularla mücadelemizi sürdürüyoruz.
Kahraman Jandarmamızı, Daire Başkanlıklarımızı, Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz.