BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMLERİ RİZE'DE BAŞLADI..

BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMLERİ RİZE SERBEST MUHASEBECEİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI'NDA BAŞLADI Rize SMMM Oda Başkanı Ali Fuat ÇAKMAKÇI eğitimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Bu haber 2017-11-18 15:34:31 eklenmiş ve 655 kez görüntülenmiştir.

Rize SMMM Oda Başkanı Ali Fuat ÇAKMAKÇI eğitimlerle ilgili açıklamalarda bulundu;

6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamında, "Bilirkişilik Yönetmeliği" 03/08/2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanmış ve yürürlüğe girmiştir. Yönetmeliğe göre; adli ve idari yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için, bilirkişilik yapacak kişilerin “BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ” almaları ve sertifika sahibi olmaları zorunluluğu getirilmiştir. Bilirkişilik Temel Eğitimi almayanlar bundan sonra bilirkişilik yapamayacaklardır.

Bilirkişilik temel eğitimi, beş yıllık meslekî kıdem kazanmış kişiler tarafından alınan ve bilirkişilik faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel, teorik ve pratik bilgileri içeren bir eğitimdir. Temel eğitim, 18 saati teorik ve 6 saati uygulamalı olmak üzere en az 24 ders saatinden oluşur. Eğitimlerini tamamlayan katılımcılara temel eğitimi tamamladıklarına dair bir belge verecektir. Bilirkişilik temel eğitimine katılarak sertifika sahibi olan kişiler, Adli ve İdari Yargı Komisyon Başkanlıkları tarafından yapılan bilirkişilik ilanında belirtilen diğer şartları da sağlamaları halinde, almış oldukları sertifika ile birlikte bilirkişilik yapmak üzere başvuruda bulunabileceklerdir.

Adalet Bakanlığı izniyle yetki alan TÜRMOB (TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ) eğitimleri illerdeki odalarda düzenlemektedir. Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası hizmet binasındaki eğitimler 17/11/2017 tarihinde başlamıştır. Eğitimlere toplam 112 çeşitli Serbest Meslek Erbabı başvuruda bulunmuştur. 24 kişiden oluşan sınıflarda her sınıfta 18 saat teorik 6 saat uygulama olmak üzere toplamda 24 saat ders verilecektir. 17-18-19-20/11/2017 ve 24-25-26-27/11/2017 tarihlerinde yapılacak olan eğitimlerimizin sabah programı 08.30-14.30, öğle programı ise 15.30-21.30 saatleri arasında yapılacaktır.

Tarafsız, objektif ve bilime dayalı düzenlenecek bilirkişi raporlarının mahkemelerce verilen kararlarda önemli bir kaynak teşkil ettiği aşikardır. Mahkemelere teknik anlamda bilgi sunacak bilirkişilerin temel eğitim ve uygulama eğitimi almalarının doğru bir uygulama olduğunu düşünmekteyiz. Eğitimlerimizin başarılı geçmesi temenni ediyorum.

ETİKETLER : Rize SMMM Oda Ali Fuat ÇAKMAKÇI BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur