Günhafder'den Kudüs Açıklaması

“Mescid-i Aksa’nın savunması bir buçuk milyar Müslümana ve vicdan sahibi insanlığa aittir.”
Bu haber 2017-12-13 21:01:53 eklenmiş ve 751 kez görüntülenmiştir.

Mescid-i Aksa’nın savunmasının bir buçuk milyar Müslümana ve vicdan sahibi insanlığa ait olduğunu belirten Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği (GÜNHAFDER) Başkanı Müstekim Kaba, "Bugün insanlığın kadim şehri ve İslam’ın ilk kıblesi Kudüs haksızca bir teşebbüsle karşı karşıyadır. İnsanlığı, kadim geleneği, uluslararası hukuku hiçe sayan pervasız bir anlayış Kudüs’ü, Filistin coğrafyasında haksız bir yaklaşımla İsrail’in başkenti yapma gayreti içerisindedir." dedi.

Kaba açıklamasını şöyle sürdürdü, "Bilinmelidir ki; Kudüs, Filistinlilerin değil, Arapların değil, Muhammed Mustafa (S.A.V) ümmeti olan herkesindir. Kudüs, bizim ilk kıblemiz, sürekli cihâdımızdır. Kudüs nice Peygamberin hatırasını barındıran bir İslam şehridir. Kudüs, tarihten beri, farklılıklar içinde bir arada yaşama tecrübesinin en muhteşem örneğidir. Kudüs her bir mümin’in canından, malından aziz bildiği mukaddes bir şehirdir. Kudüs sadece Filistin ve Mescid-i Aksa civarında yaşayan Müslümanların değil, tüm dünya Müslümanlarının ortak meselesidir." dedi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa'ın Müslümanlara Hz. Peygamber’in müjdesi ve emaneti olduğunu söyleyen Kaba, "Mekke ve Medine Müslümanlar için ne ise Miraç mucizesinin gerçekleştiği Kudüs de odur. Kudüs’ün statüsü sadece siyasi bir konu olarak değerlendirilemez. O herhangi bir ülkedeki herhangi bir toprak parçası değildir. Onun İslam tarihi boyunca Müslümanlarca titizlikle korunan Daru’s-Selam yani barış yurdu olma niteliği bu gün yıkılmak istenmekte, böyle bir teşebbüsle barış yurdunun çatışma yurdu haline getirilmesi hedeflenmektedir. Kudüs’ü insaf yoksunu bir avuç azınlığa teslim etme gayreti sağduyuyu ortadan kaldırmak ve insanlığın vicdanının sızlamasına sebep olmaktır. Birlikte yaşama kültürüne, huzura, barışa ve güvenliğe vurulan bir darbedir." dedi.

ETİKETLER : Kudüs ve Mescid-i Aksa Güneysu Kur'an Hafızları gunhafder
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Mobil
Ahmet Çalık 2017-12-13 22:44:54
İnşallah şu ümmet bi ayağa kalkarda bir araya gelmemize vesile olur
Toplam 1 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Güneysu Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur