ERGÜN:

Türkiye Emekliler Derneği' Genel Başkanı Kazım Ergün; "ENFLASYONA ENDEKSLİ YÜZDELİ ZAMLAR, EMEKLİNİN ALIM GÜCÜNÜ DÜŞÜRÜYOR..."
Bu haber 2018-01-04 22:17:06 eklenmiş ve 714 kez görüntülenmiştir.

Kısa adı TÜED olan; Türkiye Emekliler Derneği' Genel Başkanı Kazım Ergün; “5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 55. Maddesi uyarınca düzenlenen emekli zamları TÜİK tarafından açıklanan tüfe rakamlarıyla 2018'in birinci altı ayı için belirlenmiş oldu" dedi. Ergün, bütün vatandaşların Yeni Yılını da kutlayarak; "2018 yılı birinci altı ayında uygulanacak artışlar yaşam mücadelesi altında giderek ezilen emekli topluluğumuzun beklentilerinden yine uzak kaldı.

TÜİK’in enflasyon hesabının bizim harcamalarımızı yansıtmadığı gerçeğiyle yine karşı karşıyayız. İşte bu yüzden emeklilerin yaşam standardına uyacak yeni bir tüketim kalıbı oluşturularak, hesaplamaların buna göre yapılmasını istiyoruz. Hayatımızda hiç yeri olmayan tüketim kalemleriyle yapılan enflasyon hesaplamaları bizim için adil olmayan sonuçları doğuruyor. Bu da bizim gelirlerimizi olumsuz etkiliyor. Bu konuda yetkililerimizden çözüm üretmelerini bekliyoruz.

Diğer taraftan; uygulanan zamlara rağmen hala bir norm ve standart birliği yakalanamamıştır. Bunun nedeni de yıllardır dikkat çektiğimiz İntibak düzenlemesinin yapılamamış olmasıdır. 2000 öncesi emeklilerimiz için bir çalışma yapıldı ve intibak artışları aylıklara yansıtıldı. Bu konuda emeği geçenlere minnettarız. Ancak, 2000 sonrası emeklilerimiz için de intibak yapılması, kaçınılmaz bir gereklilik olmuştur. Parlamentomuzdan öncelikli beklentimiz, aylıklar arasındaki adaletsizliği ortadan kaldıracak kalıcı bir intibak düzenlemesinin bir an önce TBMM gündemine taşınması ve yasalaştırılmasıdır.

Başta hükümetimiz olmak üzere, bütün parlamentomuzdan bir tek şey istiyoruz. 2018 yılında, intibak beklentimiz Meclis gündemine taşınmış olsun. Bütün ülkeyi bayram yerine çeviririz" dedi.

 

ETİKETLER : Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur