Gültekin Uysal: “Devletimizin, Hükümetimizin ve Mehmetçiklerimizin yanındayız”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal :“Türk Silahlı Kuvvetlerimizin dün başlattığı harekâtın; elbette demokratlar olarak irademizle, desteğimizle ve elbette dualarımızla arkasında durma mecburiyetimiz vardır”
Bu haber 2018-01-23 01:23:42 eklenmiş ve 977 kez görüntülenmiştir.

Demokrat Parti Genel Başkan Gültekin Uysal, Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen Yalova 6. Olağan İl Kongresine  katıldı. Salona alkışlar içinde giren Uysal, burada bir konuşma yaptı. Konuşmasında   Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyayı ateş çemberine benzetirken önemli bir günde olduğumuzu ifade ederek şöyle konuştu:

 “Devletimizin, hükümetimizin ve Mehmetçiklerimizin yanındayız”

“Merkez sağ gelenek olarak, 2 asırlık tarihi tecrübemiz ışığında mümeyyiz, 1 numaralı vasfı millilik olan bir hareket olarak; eğer memleket, millet, devlet meselesi varsa teferruat sayacağımız meseleleri bir kenara bırakarak, dün olduğu gibi bugün de devletimizin, hükümetimizin ve Mehmetçiklerimizin yanında olma mecburiyetimiz vardır.

“Suriye’de 550 kilometreye varan bir hudut şeridini neden terör örgütleriyle paylaşır hale geldik?” soruları da dahil olmak üzere, tercih ettiğimiz siyasetin Suriye’de yarattığı iktidar boşluğu neticesinde 30 yılı aşkın bir süredir Doğu’da, Güneydoğu’da, metropollerimizde pek çok kez bombalamalarıyla pek çok acılara gark olduğumuz terör örgütü PKK’nın, bu yaratılan iktidar boşluğundan yararlanarak Suriye’de kendisine özerk alanı nasıl elde ettiği sorusunu soracağımız günler de gelecektir. Bu soruları mahfuz tutmak kaydıyla; Türkiye’ye zaman zaman taciz atışlarıyla, zaman zaman Türkiye yakınlarında oluşabilecek milli güvenliğimizi orta ve uzun vadede tehdit edebilecek oluşumu engellemek adına, bir ön alıcı önlem olarak, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin dün başlattığı harekâtın, elbette demokratlar olarak irademizle, desteğimizle ve elbette dualarımızla arkasında durma mecburiyetimiz vardır. İşte Yalova’dan da arkasında durduğumuzu ifade etmek istiyorum.

“Türkiye’nin müttefiki olduğunu iddia eden ABD'nin, bir terör örgütünü Türkiye’ye rağmen tercih edebilmesini kabul edilemez buluyoruz”

Binlerce kilometreler öteden neymiş efendim, ABD bölge için endişeler duyuyormuş. BM endişe duyuyormuş, İran’ı, Rusya’sı endişe duyuyormuş. İyi de 3,5 milyon mülteciyi bağrına basmış ve onlarca yıldır Türkiye’ye dair tehditleri savuranların isim değiştirerek başka kılıflarda yarın Türkiye’ye tehdit estirmeyeceğinin garantisini kim verebilir?

 Bizler daha büyük endişe duyuyoruz.

Daha büyük tehditlerle karşı karşıyayız. Türkiye egemen bir devlet olarak kendi kudret kapasitesine uygun istikrarlı bir siyasetin sahibi olduğu takdirde ne bugün Afrin’de olduğu gibi ne de bir başka noktada Türkiye’ye karşı bu coğrafyada, bu aziz milletin varlığını münakaşaya açmaya çalışanlara karşı Dumlupınar’da da, Sakarya’da da, Kocatepe’de de, Türkiye’nin her köşesinde olduğu gibi bugün de vereceğimiz cevaplar olduğunu Yalova’mızda ifade etmek isterim.”dedi.

Genel merkez yöneticilerimiz, teşkilat üyelerimiz ve partililerimizin katılımıyla gerçekleştirilen Yalova İl Kongremizde mevcut İl Başkanımız Muharrem Er, yeniden il başkanlığına seçildi.

21 Ocak 2018

 Kaynak DP

ETİKETLER : Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Türk Silahlı Kuvvetleri
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur