On beş günlük tatilin ardından...

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Döneminin Başlaması İle İlgili Türk Eğitim-Sen’den Açıklama
Bu haber 2018-02-07 14:57:14 eklenmiş ve 665 kez görüntülenmiştir.

On beş günlük tatilin ardından, ilimizde 5 Şubat 2018 Pazartesi günü eğitim-öğretim yılının 2. dönemine, eğitimle ilgili temel sorunlarımızın devam etmesine rağmen genel anlamda sorunsuz bir başlangıç yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Hayatımızda ailemizden sonra en önemli basamak olan okullarımız, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunarak bizi gelecek hedeflerimize ulaştıracak, hayata hazırlayacak bir yuvadır.

Eğitim ve öğretim ise sürekli olarak yenilenmeyi, gelişmeyi, değişime açık olmayı, çalışmayı zorunlu kılan dinamik bir alandır ve hayat boyu devam etmektedir. Dolayısıyla çocuklarımızı ve gençlerimizi eğitim olanaklarıyla ne kadar buluşturabilirsek, ne kadar iyi yetiştirebilirsek yarınlarımız da o kadar aydınlık olacaktır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerine, vatanımıza, milletimize yararlı bireyler olarak geleceğe hazırlanması görevi de başta devlete ve değerli öğretmenlerimize düşmektedir.

Bu amaçla okullarımızda eğitim çalışanlarının sorunsuz bir şekilde görevlerini yapabilmeleri için biz de elimizden gelenini yapmaktan kaçınmayacağız. Velilerimizin de olumlu ve yönlendirici katkıları, çocuklarımıza yapacakları rehberlik; onların üretken, araştıran, yorumlayan, sağlıklı bireyler olarak yetişmesinde önemli bir etken olacaktır. Gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurabilmemiz için, bilgi ve donanıma sahip olmamız gerektiğinin bilincinde olarak, çocuklarımıza ve gençlerimize yaptığımız yatırımlara özen göstermek zorundayız.

Bir insanın hayat şartlarının belirlenmesinde, görgü ve terbiyesinde, vatan ve millet sevgisinde, kişilikli birey olarak hayata atılmasında en önemli etken eğitim ve öğretim olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle çocuklarımızın eğitimine önem vermeli, çağımızın bütün teknik ve bilimsel imkânlardan faydalanmalarını sağlamalıyız. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı kazandıktan sonra toplumun eğitilmesini kastederek, asıl savaşın başladığını ve bu sürecin en temel taşının öğretmenler olduğunu şu sözlerle vurgulamıştır: “Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir… Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır.” Bu duygu ve düşüncelerle değerli öğretmenlerimizin, tüm eğitim çalışanlarının, sevgili öğrencilerimizin ve ailelerimizin 2017-2018 eğitim-öğretim yılı 2. döneminin verimli geçmesini temenni eder; sevgi, saygı ve başarı dileklerimi sunarım.

Türk Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Adına Yönetim Kurulu Başkanı Murat KÖSEOĞLU

ETİKETLER : 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Türk Eğitim-Sen
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur