D P. Genel Başkanı Gültekin Uysal Afrin Operasyonunu değerlendirdi...

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, iktidar ile ana muhalefet arasındaki polemiklere ilişkin uyarılarda bulunarak, Afrin Operasyonunu değerlendirdi
Bu haber 2018-02-11 17:20:38 eklenmiş ve 892 kez görüntülenmiştir.

 Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, iktidar ile ana muhalefet arasındaki polemiklere ilişkin uyarılarda bulunarak, Afrin Operasyonunu değerlendirdi.

 

Uysal, Suriye’de yaşanan iç savaş sonrası bölgede ancak orta vadeli bir süreçte istikrarın yeniden tesis edilebileceğini, bu süreçte de iktidar ve ana muhalefet partilerimiz arasındaki polemiklerin Türkiye’nin faydasına olamayacağını ifade ederek “Ortak paydalarımızı artırarak “Milli Mutabakat Siyaseti” evresine geçmemiz gerekirken, memleketimiz 2019 hesaplarına kurban ediliyor” dedi ve bazı eleştiri ve uyarılarda bulundu.

 

Genel Başkanımız Gültekin Uysal, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 

“Türkiye, Suriye'de 10–15 yıllık bir kriz yönetimine hazırlık yapmalı”

 

“Türkiye, siyaset ve güvenlik birimleri başta olmak üzere tüm kurumlarıyla beraber Suriye'de, 10–15 yıllık bir kriz yönetimine hazırlık yapmalı.

 

Öyle anlaşılıyor ki; Suriye'de yaşanan iç savaş sonrası kalıcı bir düzen, ancak orta vadeli bir zaman diliminde yeniden tesis edilebilecek.

 

İstikrarlı bir politika üretme mecburiyeti topyekûn siyaset kurumunu daha derinden bir değerlendirme yapmaya sevk ediyor.

 

“Memleketimiz 2019 hesaplarına kurban ediliyor”

 

İktidar ve ana muhalefet başta olmak üzere hâkim olan siyasi aktörlerin meseleyi algılama ve yönetme düzeyi, Türkiye'nin ihtiyaçlarına denk düşmüyor.

Ortak paydalarımızı artırarak “Milli Mutabakat Siyaseti” evresine geçmemiz gerekirken, memleketimiz 2019 hesaplarına kurban ediliyor.

Geldiğimiz noktada üzülerek görüyoruz ki; “Milli meseleleri iç siyasi rekabete alet eden iktidar ile iktidara muhalefet edeceğim diye dış aktörlere koz üreten muhalefet” arasına sıkıştık.

 

“İktidar da muhalefet de daha sorumlu davranmalı”

 

AKP ve CHP başta olmak üzere tüm siyasi ve toplumsal aktörler, tarihin en ciddi meydan okumalarına muhatap olduğumuz şu günlerde, daha sorumlu davranmaya dikkat etmelidir.

İktidar; devlet ve siyaset teamüllerine uygun bir süreç işleterek, ana muhalefet başta olmak üzere muhalefet partileriyle de bilgiyi paslaşmalı, herkesi sürece orta etmelidir.

Muhalefet de üzerine düşeni yerine getirebilmek adına, bu dönemde görüşlerini ve varsa endişelerini uygun bir üslup içinde kamuoyu önü veya arkasında iktidar ile paylaşabilmelidir.

 

“Türkiye, tüm zorluklara rağmen önemli ve ön alıcı, doğru bir inisiyatif aldı”

 

Fırat Kalkanı, El Bab ve son olarak Zeytin Dalı operasyonu ile Türkiye, tüm zorluklara rağmen önemli ve ön alıcı, doğru bir inisiyatif aldı.

Afrin Operasyonu'nda askeri ve diplomatik düzlemde başarılı olmak zorundayız! Yüce Allah da yardımcımızdır.

 

“TSK'nın başarılı olması için azami destek ve özen gösterilmelidir”

 

Suriye meselesinin bugünlere gelirken, AKP iktidarının yanlışlar silsilesi içindeki politikası ile ilgili sorumluluklarını saklı tutmak kaydıyla, muhalefet; bugün kazası olmayacağına inandığımız bu şartlarda TSK'nın başarılı olması için azami desteği ve süreçle ilgili gereken özeni göstermelidir.

Bu vesileyle tüm şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyorum. Mehmetçiklerimizi de dualarımızla selamlıyorum.”dedi.

ETİKETLER : Demokrat Parti DP Gültekin Uysal
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur