RİZE-Karal Askerliğini nerdeyaptı...

CHP RİZE İL BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI :KARAL ASKERLİĞİNİ NEREDE YAPTI ?
Bu haber 2018-03-01 15:10:37 eklenmiş ve 817 kez görüntülenmiştir.

AKP Milletvekili Karal, Genel Başkanımızın 'Afrin Operasyonu'yla ilgili yaptığı açıklamaları okumadan ve anlamadan, sadece duyduklarınla konuşmuş. 
Bütün AKP'liler için geçerli olan ve hayata sadece 'Reis' diye tanımladıkları kişinin sözleriyle bakıp, düşündükleri için; bu tür açıklamalar yapmaları gayet doğaldır!
Ama hayatın gerçekleri, insana istemese de gerçek ve doğruları söyletiyor!..
'ABD’nin, bölgede bir Kürt devleti kurmak istediğini, Kürt devletinin aslında İsrail'in güvenliği ile ilgili olduğunu, Türkiye’nin sınır güvenliği için bir hat çizmesi gerektiğini' CHP olarak yıllarca söyledik. 
Barzani, AKP kongresinde, 'Türkiye seninle gurur duyuyor' diye alkışlandığında da söyledik, Salim Müslim'in kırmızı halılarla karşılandığında da söyledik;
Kobani’ye giden PYD/YPG güçlerinin Türkiye topraklarından silahlarıyla geçerken ve "Biji Serok Obama" diye bağırdıklarında da söyledik...
Suriye politikasının yanlışlığını da söyledik! Bunu sadece biz söylemedik, Merhum Necmettin Erbakan'da söylemişti! Suriye giderse, sırada Türkiye’de var diye!..
'Gömlek değiştirmek' böyle bir şey! Gömlek değiştirince doğrudan bile vazgeçilebiliyor!..
Bölgede karışıklığın temel nedeninin, 'ABD’nin BOP Projesi' olduğunu bilmeyen mi var?.. Herkesin bildiği, hatta AKP'lilerin de bildiği ama nedense unutturmaya çalıştığı, “Ben BOP’un Eşbaşkanıyım” diyen bir Cumhurbaşkanımız var! Bunu bilmeyen var mı? Biz, Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Eşbaşkanlıktan' istifa ettiğini duymadık!..
Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ilk günden beri Afrin Operasyonu'na (Zeytin Dalı Operasyonu) destek olduğunu söyledi. Partimizin tüm yetkili kişileri de aynı düşünceyi söylediler. Çünkü bu durum ulusal sorunumuz ve orada savaşan Türkiye Cumhuriyetinin Ordusu, yani bizim Ordumuzdur!..
Ancak, bu işi bir siyaset malzemesi olarak gören AKP ve yöneticileri, CHP’nin bu tavrından rahatsız olmuş ve olmaya devam ediyor. Yapılan siyaseti herkes görüyor! Türk halkının yüzde 95'inin desteklediği bir operasyonda, illa ve sırf siyaset yapmak için sağa sola laf atmak ve bunu siyasi bir malzeme olarak kullanmak etik değildir. AKP de bunu bir siyaset malzemesi olarak kullanamadığı için rahatsız olmaktadır.
AKP, siyaset yapabilmek için aklı sıra 'Zeytin Dalı Operasyonu' konusunda ülkede muhalefet edenlerle uğraşmakta, 'CHP buna muhalefet olsun' diye uğraşmaktadır! 
Varsın olsunlar... Biz, ülkemizi her şeyin üstünde tutarız. Ülkemizi, siyaset malzemesi haline getirmeyiz, getirilmesine de izin vermeyiz.
Biz, ülkemizi ilgilendiren her konuda görüşümüzü açıklarız. Bunun için kimseden izin alacak değiliz! Bunun iki nedeni var... Birincisi ülkemize ve insanlarımıza, bu ülke ve vatan toprağı için canını verenlere karşı sorumluluğumuzdur. İkincisi de sürekli yanılan ve her konuda yanılanları, bu yanılgıları konusunda uyarmaktır ki, bu da ayrı bir vatan görevidir! 
Afrin'de yapılan 'Zeytin Dalı Operasyonu' için tavrımız nettir! Genel Başkanımızın sözüyle "Ülkemizin güvenliği için nereye kadar girilmesi gerekiyorsa girilsin!" Ama bunu yaparken de, Ordu ve askerlerimizin can güvenlikleri riske atılmasın!..
Oğlu askerlik yapan her babanın diyebileceği gibi... Gerçi oğulları ve kendileri askerlik ve vatani görevlerini yapmayanlar bu duyguyu anlamazlar!
Sayın Vekilden ricamız, 'Saray'dan işittikleri ile değil, yapılan açıklamaları okuyarak yorum yapsın! Ülkemizi ilgilendiren konularda, halkı kin ve düşmanlığa, kasıtlı olarak ayrıştırmaya itecek açıklamalara ve de hele de, "turistik gezi yapmaya gitmedik" diye, 'stratejik zeka gösterisi' yapmaya gerek de yoktur…
Bu itibarla Sayın Karal'ın, vatani görevi olan askerliğini hangi birlikte ve nerede yaptığını kamuoyuna açıklamasını isterken; Genel Başkanımızın deyişiyle, "Afrin’de savaşan Mustafa Kemal’in askerleridir" diyor; tüm kamuoyunu saygıyla selamlıyoruz...

Mesut RAKICI
İl Başkanı

ETİKETLER : AKP Karal CHP Mesut Rakici
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur