RİZE - Bakan Rize – Artvin Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu…

Rize – Artvin Havalimanı inşaatına giderek incelemelerde bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan burada basın mensuplarına açıklamada bulundu…
Bu haber 2018-03-01 18:08:41 eklenmiş ve 570 kez görüntülenmiştir.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Rize - Artvin Havalimanının ülkemizde havacılığın gelmiş olduğu noktayı gösterdiğine vurgu yapan Bakan Arslan, sözlerine şöyle devam etti;  Türkiye’de Giresun – Ordu Havalimanı’ndan sonra ikincisini yaptığımız Rize -Artvin Havalimanı 27 metre derinliğe sahip olacak. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir. Havalimanı Rize merkeze 34 km. Hopa merkeze 54 km. Artvine ise 124 km. mesafe uzaklıkta olacak.

Uluslararası hizmet verecek olması nedeniyle 3 bin metre uzunluk, 45 metre genişliğinde piste sahip olacak. 3 büyük gövdeli 3 te küçük gövdeli uçağın aynı anda park edilebileceği bir aprona sahip olacak.

Projenin yaklaşık %11’lik kısmını geçmiş durumdayız. Nisan ayından itibaren bölgede çalışmalar daha da arttırılacak olup, 2020 yılında havalimanını hizmete açmayı hedefliyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesi noktasında bölge Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza ve bize yardımcı olan emeği gecen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Rize’nin Pazar ilçesi sınırları içerisinde deniz dolgusu ile yapımına başlanan Havalimanı inşaatını incelemek ve yetkililerden bilgi almak üzere Rize’ye gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a  Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize Milletvekili Hasan Karal, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap eşlik ettiler.

ETİKETLER : Rize – Artvin Havalimanı Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakan Ahmet Arslan
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur