RİZE’DE KURTULUŞUN 100. YILDÖNÜMÜ...

Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Bu haber 2018-03-03 16:24:55 eklenmiş ve 616 kez görüntülenmiştir.

Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Rize Valilik tören alanında gerçekleştirilen törende Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tarafından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü “Zeytin Dalı Harekâtı” ve şehitlerimiz nedeniyle eğlence programlarından arındırılmış bir şekilde kutlanıldığını ifade eden Başkan Kasap, konuşmasını şöyle devam etti:

“Bundan tam 100 yıl önce bugün bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan, emperyalist güçlere ve onların iş birlikçilerine unutamayacakları bir dersi verdiğimiz gündür. 2 Mart yenilmiş sayılan bir milletin tarihten silinmek istenişi karşısında aziz milletimizin milli mücadele ruhuyla düşmanı yendiği gündür. Bu kutlu gün, bu şehit kokan gün, derdi vatan olanların, vatanımızın kıymetini bilenlerin, rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımızın anlamını bilenlerin günüdür. Rizemiz bu topraklarda bağımsız yaşama istek ve iradesini ortaya koymuş, esaret altında yaşamayacağımızı tüm dünyaya göstermiştir.”

Törene Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Rahmi Helvacı, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2 Mart Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi.

 

Şehitler anısına düzenlenen kortej yürüyüşü ile devam eden yüzüncü yıl kutlaması Sahil Camisinde İl Müftüsü İsmail Yalçın tarafından yapılan duanın ardından sona erdi. 

kaynak :http://www.rize.bel.tr/haber/rize-de-kurtulusun-100-yildonumu

ETİKETLER : RİZE’DE KURTULUŞU
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YEREL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur