• Menü
  • Anasayfa
  • Hesabım
Güneysu53.com -  Güncel Haber, Rize haberleri, Artvin, Rize,  Trabzon, manşet haber, Giresun, gerçek haber, Ordu, Samsun, spor, siyaset, anlık haber, doğru haber, ilkeli haber, ajans haber, spot haber,
  • Galeri
  • Video
  • Yazarlar
Rize’den Gürcistan’a Sporun Dostluk Eli!
  • 2026-04-03 Eklendi
  • Paylaş
Facebook da Paylaş Twitter da Paylaş Kapat

Rize’den Gürcistan’a Sporun Dostluk Eli!

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Güneysuspor Kulübü ve Acara Gürcü Güreşi Federasyonu arasında; spor, kültür ve gençlik alanlarında ikili diyalogları güçlendirmeyi hedefleyen kapsamlı bir iş birliği protokolü imzalandı. İmza töreni öncesinde Gürcistan’dan gelen temsilciler Rize ve Güneysu’daki spor tesislerini gezerek incelemelerde bulundu. Misafir heyet, bölgedeki spor altyapısını ve imkânları oldukça beğendiklerini ifade etti.

Rize, uluslararası spor organizasyonlarına ve ikili iş birliklerine bir yenisini daha ekleyerek tarihi bir adıma ev sahipliği yaptı.

İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine; Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk, Güneysu İlçe Müdürü Akif Kalça, Salarha Sporcu Kamp Eğitim Merkezi ve Güreş Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kazdal ile Acara Gürcü Güreşi Federasyonu Başkanı Cemal Çulukidze katıldı.

 

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk, bu adımın bölge sporu ve gençliği için yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu vurguladı. Öztürk, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bugün burada sadece bir kağıda imza atmıyor, komşumuz ve dostumuz Gürcistan ile aramızdaki sarsılmaz bağları sporun evrensel diliyle daha da güçlendiriyoruz. Bu protokol; iki ülke gençlerinin bir araya gelmesini, kültürel alışverişte bulunmasını ve özellikle ata sporumuz güreş başta olmak üzere pek çok branşta ortak kamplar ve turnuvalar düzenlemesini kapsıyor.

Rize olarak sporun ve gençliğin merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, bu tür uluslararası projelerle vizyonumuzu genişletiyoruz. Sporcularımız artık sınırları aşan bir tecrübe paylaşımı içinde olacaklar. Bu tarihi adımın her iki ülke gençliğine ve spor camiasına hayırlı olmasını diliyorum.”

Protokolün Kapsamı

İmzalanan bu özel protokol ile birlikte;

• Ortak Eğitim Kampları: Rize ve Acara bölgesindeki sporcuların karşılıklı kamp yapması sağlanacak.

• Kültürel Değişim: Gençlik faaliyetleri kapsamında iki ülke gençleri kültürel projelerde buluşacak.

• Turnuva Organizasyonları: Gürcü güreşi ve serbest güreş alanlarında ortak müsabakalar düzenlenecek.

• Tesis Paylaşımı: Antrenör ve idareci düzeyinde bilgi ve tecrübe paylaşımı platformları kurulacak.

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

Günün Diğer Haberleri

  • Fındıklı’da Yürek Burkan Manzara: Çöpten Geçim Müc

    Rize’nin Fındıklı ilçesine bağlı Aksu Mahallesi’nde yaşanan görüntüler, ekonomik zorlukların geldiği noktayı gözler önüne serdi. İlçede son günlerde ç

  • Güneysu’da Dünya Otizm Farkındalık Günü Etkinliği

    Güneysu Hızır Erdoğan Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda düzenlenen programda otizm konusunda farkındalık oluşturuldu.

  • Rize’de Hayvan ’severlerden Barınak Tepkisi: “Hayv

    Rize’de hayvan severler, Rize İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği bünyesindeki Fındıklı barınağında yaşandığı iddia edilen kötü koşullar nedeniyle

  • Uluslararası Kaçkar Turizm Fuarı Basına İstanbul’d

    Doğu Karadeniz’in turizm vizyonunu dünyaya tanıtacak Kaçkar Turizm Fuarı’nın lansmanı İstanbul’da yoğun katılımla yapıldı.

  • Güneysu Ortaköy Kur’an Kursu’nda Su ve Enerji Tasa

    Rize’nin Güneysu İlçe Müftülüğüne bağlı Ortaköy Kur’an Kız Kursu’nda çevre bilincini artırmaya yönelik seminer düzenlendi.

  • Saadet Partisi’nden Trafik Cezaları Tepkisi: “Fatu

    Saadet Partisi Rize İl Başkanlığı, trafik cezalarında yapılan yüksek oranlı artışlara ilişkin dikkat çeken bir basın açıklaması yaptı. Partinin Sosyal

  • Rize Belediyespor U18 Futbol Takımı İl Şampiyonu O

    Lig ve Play Off etabını namağlup tamamlayan Rize Belediyespor U18 Futbol Takımı, finalde K.V. Veliköyspor’u 1-0 mağlup ederek Rize İl Şampiyonu oldu.

  • AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer’den Çayeli

    AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer ve beraberindeki heyet, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi'yi makamında ziyaret ederek istişare toplan

  • RTEÜ, Erasmus+ Gençlik Katılımı Projesine 28.000 E

    Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ KA154 Gençlik Katılımı programından 28.000 Euro hibe almaya h

  • CHP’den Rize’de “Büyük Çay Mitingi” Hazırlığı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla Rize Meydanı’nda düzenlenecek miting, çay üreticilerinin sorunlarını gündeme taşıyacak.

  • Kapat
  • Enhanced - Icon only
  • Anketler

KATEGORİLER

  • Rize Haber
  • Güneysu Haber
  • Asayiş
  • HUKUK
  • DİNİ
  • DOĞA
  • TARİH
  • GÜNDEM
  • BÖLGESEL HABER
  • SİYASET
  • DİĞER KATEGORİLER

    • EKONOMİ
    • SPOR
    • MAGAZİN
    • EĞİTİM
    • DÜNYA
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
    • KÜLTÜR - SANAT
    • YEREL
    • RÖPORTAJ
    • GÜNCEL

Giriş

Kapat
Kayıt Ol
Şifremi Unuttum