Rize İHH'dan Medrese Öğrencilerine‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ Sunumu

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi tüm Türkiye’de bütün hızıyla devam ediyor.
Bu haber 2019-03-08 23:04:07 eklenmiş ve 940 kez görüntülenmiştir.

 Rize İHH İnsani Yardım Derneği başkanı Fatih EMİROĞLU ve Yetim Birimi Başkanı Muhammed EKŞİOĞLU, Günhafder Yönetim Kurulu ve Günhafder Medresesi öğretmen ve öğrencilerine ' HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ OLSUN ' projesi ile ilgili bir sunum yaptı. Öğrencilerin İyilikte Yarışan Sınıflar olmak için gösterdikleri heyecan ve hassasiyet görülmeye değerdi.

İHH Yetim Birimi Başkanı Muhammed Ekşioğlu  “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek derneğin bu konudaki çalışmaları ve organizasyonları hakkında Günhafder Yönetim Kuruluna bilgi verdi.

İHH Rize Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Emiroğlu; Dünyada 200 binden fazla yetim çocuğun bulunduğunu ve maalesef her gün 10 bine yakın çocuğun da savaş, açlık, doğal afet ve hastalık gibi nedenlerden dolayı yetim kaldığını belirtti. Bizler bu acı tablo karşısında inançlı insanlar olarak hiçbir şey yokmuş gibi davranamayız. Çünkü yetimi fazlasıyla önemseyen bir dinin ve aynı zamanda yetim bir peygamberin ümmetiyiz. Zira bizim inancımızda bir insanı kurtaran bütün insanlığı kurtarmış gibidir. O halde tüccarından, esnafına amirinden, memuruna ve öğretmeninden öğrencisine her birimiz bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Yetime yardıma muhtaç olana kol kanat germeliyiz. Her birimiz iyilikte yarışan insanlar olmalıyız dedi. Unutmayalım ki, yetimlerin itilip kakılıdığı ve mazlumların gözyaşlarının sürekli akıtıldığı bir dünyada hiç kimse rahat yüzü göremez. O yüzden biz diyoruz ki Yetim Gülerse Dünya Güler. Gelin her birimiz elimizden geldiği kadar bir yetime yardımcı olmanın bir muhtacı güldürebilmenin gayreti içinde olalım.dedi
               
Emiroğlu, inşallah bu yardımlaşma ve dayanışma bilinciyle yetişen yeni neslin inşa edeceği Dünya daha temiz, huzurlu ve yaşanılabilir olacaktır dedi. Ayrıca bu güzel ortamın oluşmasında emekleri bulunan Günhafder Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerine ve medrese öğrencilerine çok teşekkür ettiklerini belirtti.

Günhafder Başkanı Mustekim Kaba ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, yetimlerimize sahip çıkmak, onların ihtiyacı olan maddi ve manevi desteğin verilmesinin önemini vurguladı, bu konuda Günhafder olarak gerekenlerin yapılacağını belirtti.

ETİKETLER : Rize İHH İHH İnsani Yardım Vakfı Milli Eğitim Bakanlığı Diyanet İşleri
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur