120 günde

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 120 günde kırsalda ve şehirde terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarda toplam 309 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade ederek, "38'i ölü, 208'i sağ, 4'ü yaralı ele geçirildi. 59'u ise teslim oldu. Bin 810 şüpheli gözaltına alınırken, 433'ü tutuklandı, 336'sı hakkında adli kontrol kararı verildi" İfadelerini kullandı. "FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 2 bin 689 kişi gözaltına alındı" üzere 61 terörist etkisiz hale getirildi.dedi
Bu haber 2023-10-25 11:35:58 eklenmiş ve 279 kez görüntülenmiştir.

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'daki medya temsilcileriyle Beşiktaş Four Seasons Otel'de bir araya geldiği programda terör, organize suçlar, uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı, siber suçlar ve asayiş olmak üzere yapılan operasyonlar ile ilgili bilgiler verdi.

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, programda yaptığı konuşmada son 120 günde kırsalda ve şehirde terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarda toplam 309 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade ederek, "38'i ölü, 208'i sağ, 4'ü yaralı ele geçirildi. 59'u ise teslim oldu. Bin 810 şüpheli gözaltına alınırken, 433'ü tutuklandı, 336'sı hakkında adli kontrol kararı verildi" İfadelerini kullandı.

 

Yapılan operasyonları ülkenin dört bir yanında aralıksız sürdürdüklerini ifade eden İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, şafak vaktinde de gün batımında da suç ve suçlularla mücadeleye devam ettiklerini kaydetti.

 

İçişleri Bakanlığı önündeki gerçekleşen terör saldırısı girişimi ile ilgili de bilgiler veren Sayın Ali Yerlikaya, düzenlenen saldırının "bölücü terör örgütünün can çekişmesi" olduğunun altını çizdi. Bakanımız Sayın Yerlikaya, saldırı girişiminde bulunan her 2 teröristin de Suriye'den geldiğini tespit ettiklerini ve bu doğrultuda Irak ve Suriye'de, özellikle Fırat'ın doğusunda olmak üzere PKK/YPG'ye ait bütün altyapı, üstyapı ve enerji tesislerinin hava unsurları tarafından bombalandığını kaydederek, "Hainler yaptıklarının bedelini ödeyecekler" diye konuştu.

 

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya şunları kaydetti:

 

"İçinde bulundukları çaresizlik, terörün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi. Saldırı girişiminden hemen sonra başlattığımız Kahramanlar Operasyonlarıyla ülkemizin dört bir yanında teröristlere karşı sürdürdüğümüz amansız mücadelemizin hiç durmadan, duraksamadan devam ettiğini gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. İçişleri Bakanlığı olarak biz içeride, Milli Savunma Bakanlığı sınır boylarında ve ötesinde, MİT istihbarat faaliyetleri ve nokta operasyonlarıyla, hep birlikte teröre karşı mükemmel bir uyum içinde çalışıyoruz."

 

İçişleri Bakanımız Sayın Yerlikaya, yaklaşık 40 yıldır PKK kaynaklı terörün sorunların ilk sıralarında yer aldığını ve AK Parti göreve geldiğinde ülkede çok yoğun bir terör gündemi olduğunu, birçok şehirde üretimin adeta durma noktasına geldiğini belirterek, AK Parti hükümetleri döneminde bu sorunun bitme noktasına geldiğinin altını çizdi.

 

Türkiye Yüzyılı'nın teröre ve terörizme karşı mücadele vizyonunu da kapsadığını dile getiren Sayın Yerlikaya, Türkiye’de artık terör nedeniyle kapalı tek bir yayla, terk edilmiş tek bir köy, mezra, tek bir kulübenin dahi olmayacağını sözlerine ekledi.

 

"FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 2 bin 689 kişi gözaltına alındı"

 

Terörle mücadelede polis ve jandarmanın 120 günde gerçekleştirdiği operasyonlarla ilgili verileri paylaşan Bakanımız Sayın Yerlikaya, Son 120 günde terör örgütlerine yönelik İHA'lar, SİHA'lar ve İKU'ların 21 bin 459 saat uçuş gerçekleştirdiğini belirtti. Sayın Ali Yerlikaya şunları söyledi:

 

"Bu dönemde bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik 1132 şehir, 54 bin 598'i kırsalda olmak üzere 65 bin 730 operasyon yapıldı. Kırsalda gerçekleşen operasyonların 26'sı büyük, 189'u orta, 54 bin 383'ü küçük operasyonlardı. Kırsalda ve şehirde PKK'ya yönelik yapılan tüm operasyonlarda 309 terörist etkisiz hale getirildi. 38'i ölü, 208'i sağ, 4'ü yaralı, 59'u teslim. 1810 şüpheli gözaltına alınırken, 433'ü tutuklandı, 336'sı hakkında adli kontrol kararı verildi."

 

FETÖ'ye yönelik yapılan 1786 operasyonda da 2 bin 689 şüphelinin gözaltına alındığını kaydeden Sayın Yerlikaya, gözaltına alınan şüphelilerden 536'sının tutuklandığını, 457'si hakkında da adli kontrol kararı verildiğini bildirdi.

 

"Terör örgütü DEAŞ'a yönelik 377 operasyon yapıldı"

 

Yerlikaya, terör örgütü DEAŞ'a yönelik 377 operasyon yapıldığını da belirterek, "Bu operasyonlar sonucunda 60'ı sağ, biri teslim olmak üzere 61 terörist etkisiz hale getirildi. 661 şüpheli gözaltına alınırken, 161'i tutuklandı, 131'i hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerini kullandı.

 

Sol terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlarla ilgili bilgiler veren Sayın Ali Yerlikaya, "Gerçekleştirdiğimiz 102 operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi. 163 şüpheli gözaltına alınırken, 16'sı tutuklandı, 35'i hakkında adli kontrol kararı verildi. Etkisiz hale getirilen bu hainlerin 2'si kırmızı, 6'sı turuncu ve 17'si gri kategoride olmak üzere 25'i terör örgütlerinin sözde üst düzey yöneticileriydi. Bunlardan 20'si bölücü terör örgütü, 2'si FETÖ, 2'si de HTŞ olmak üzere, biri de MLKP üyesi" diye konuştu.

 

Operasyonlar sonucu etkisiz hale getirilen kırmızı kategorideki 2 teröristle ilgili detaylar da paylaşan Sayın Yerlikaya, "Başta Beşiktaş Vodafone saldırısı olmak üzere -o dönemde Vodafone'du ismi stadımızın- Diyarbakır ve Şırnak'ta 83 canımızın şehit edilmesi, 236'sının ise yaralanması eyleminde talimatı veren hainlerdi bunlar. Ayrıca, bu dönemde 57'si bombalı eylem olmak üzere 68 eylem hamdolsun önlendi" dedi.

 

Diyarbakır annelerinin feryatlarının 5'inci yılına girdiğine vurgu yapan Sayın Yerlikaya, son 120 günde evlat nöbetlerinde 4 örgüt mensubunun daha teslim olduğunu ifade etti. Sayın Yerlikaya, "Ailesine kavuşanların sayısı böylelikle 46'ya ulaştı. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız. Mücadelemize azim ve kararlılıkla devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Organize suç örgütlerine yönelik operasyonlar

 

Konuşmasında organize suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar ile ilgili de bilgiler veren İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, öncelikli hedeflerinden birinin ülkeyi organize suç örgütlerinden temizlemek olduğunu ve bu doğrultuda kararlılıklarının en açık göstergesinin aralıksız sürdürdükleri operasyonlar olduğunu ifade etti. Anlık bilgilendirmelerle güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonları hem medyayla hem de vatandaşlarla paylaştıklarını kaydeden İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, kutsal vatan toprağının dört bir yanında organize suç örgütlerinden sokak çetelerine kadar bu illegal yapılara karşı kafes operasyonları düzenlediklerini, düzenlemeye de devam edeceklerini vurguladı.

 

Sayın Yerlikaya, konuşmasında ayrıca son 120 gün içinde organize suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen 378 operasyonda 2 bin 874 şüpheli gözaltına alındığını, gözaltına alınan şüphelilerden 702'si tutuklandığını, 594'ü  hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini dile getirdi. Bakan Yerlikaya, “Bu kapsamda 7'si ulusal 31'i yerel olmak üzere 38 mafya tipi organize suç çetesi çökertildi" diye konuştu.

 

Zehir tacirlerine yönelik operasyonlarda 98 bin 198 kişi gözaltına alındı

 

Uyuşturucuya karşı mücadelede temel hedeflerinin Türkiye'nin uyuşturucu için ulaşılmaz ve yasaklı bölge olmasını sağlamak olduğunu aktaran Sayın Ali Yerlikaya, Türkiye Yüzyılı'nda uyuşturucuyu küresel bir felaket olarak değerlendirdiklerini belirtti.

 

Yerlikaya, uyuşturucu suçunu terörle eş değer gördüklerinin altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Zehir taciri ne ise bizim için terörist de odur. Uyuşturucuya karşı mücadelemizi arzla ve taleple mücadele olarak 2 yönlü bir anlayışla sürdürüyoruz. Bir yandan her türlü yasa dışı maddenin ülkemize girişini engelleyip uyuşturucu rotalarının değişmesi için caydırıcı bir mücadele ortaya koyarken, diğer yandan içerideki talebin düşürülmesi için toplumumuzun tüm kesimlerine yönelik bilinçlendirme faaliyetlerini arttırıyoruz. Küresel ölçekte ne kadar büyük bir arz baskısı altında olursak olalım diyoruz ki 'Geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de uyuşturucuya göz açtırmayacağız.' Sokak satıcısından zehir tacirine kadar hangi büyüklükte olursa olsun gölge gibi takiplerindeyiz. Gerçekleştirdiğimiz ve inşallah gerçekleştireceğimiz operasyonlarla hepsinin bir bir tepelerine çöküp, nefeslerini kesip, adalete teslim etmeye kararlıyız."

 

Uyuşturucuyla mücadelede bu kararlılıklarını gösteren rakamları da paylaşmak istediklerini dile getiren Sayın Yerlikaya, "Son 120 günde uyuşturucuyla mücadelede 80 bin 572 operasyon düzenledik. 98 bin 198 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 8 bin 379'u tutuklandı. 3 bin 422'si hakkında adli kontrol kararı verildi." diye konuştu.

 

Göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik operasyonlar

 

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, en önemli küresel sorunlarının başında göç krizinin geldiğini ve Türkiye'nin de bu küresel sorunla mücadele eden ülkelerin başında yer aldığını ifade etti.

 

Türkiye'deki düzenli göçmen sayılarını paylaşan Sayın Yerlikaya, "Geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı 3 milyon 274 bin 59 kişi. İkamet izinli yabancı sayısı 1 milyon 150 bin 386. Uluslararası koruma kapsamında kalanlar 287 bin 177 olmak üzere ülkemizde toplam düzenli göçmen sayısı -düzenli göçmen demek, ülkemize girişi, kalışı, çıkışı yasal olan yabancılara yasal yani düzenli göçmen diyoruz- bunların toplam sayısı 4 milyon 711 bin 622" diye konuştu.

 

Asıl mücadele alanlarının düzensiz göç, göçmen kaçakçılığı ve organizatörleri olduğunun altını çizen Sayın Yerlikaya, "Son 120 günde Türkiye genelinde göçmen kaçakçılığına yönelik 2 bin 397 operasyon yapıldı. Göçmen kaçakçılığı faaliyeti yürüttüğü şüphesiyle 3 bin 975'i yakalanırken, bunların 1225'i tutuklandı. 465'i hakkında adli kontrol kararı alındı. Bunlara göz açtırmayacağız." dedi. Organize suç çetelerine bakış açıları ile göçmen kaçakçılığı organizatörlerine bakış açılarının aynı olduğunu vurgulayan Sayın Yerlikaya, bunlara nefes aldırmayacaklarını sözlerine ekledi.

 

Düzensiz göçmen sayıları

 

Düzensiz göçmenlerle ilgili de bilgiler veren Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya şu bilgileri paylaştı:

 

"Operasyonlar sonucu 120 günde 112 bin 404 düzensiz göçmen yakalandı. Bunların 48 bin 339'u ülkelerine deport yani sınır dışı edildi. Geri kalan diğer düzensiz göçmenlerin sınır dışı işlemleri de devam ediyor. İstanbul'da yapılan sıkı denetimler sonucu -çok güzel bir müjde bu- yakalanacağını anlayan vize ve vize muafiyeti veya ikamet süresi biten 120 bin 531 yabancı ülkemizden ayrıldı. Bu çok önemli. Biz sahada düzensiz göçmenle ilgili mücadelemizi arttırdıkça-vizesi bitmiş, ikamet izni bitmiş, artık kalışı yasal olmayan bir yabancıya düzensiz göçmen diyoruz- 120 binin üzerindeki sayı ülkelerine geri döndü. Hudut birliklerimizin başarılı çalışmalarıyla sadece son 120 günde 80 bin 946 düzensiz göçmenin sınırlarımızdan girişi engellendi."

 

"İstanbul'da 10 bin 642 düzensiz göçmen sınır dışı edildi"

 

Düzensiz göçle mücadelede en stratejik şehrin İstanbul olduğuna dikkat çeken Sayın Yerlikaya, "İstanbul'da bugüne kadar düzensiz göçmenlere ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik gerçekleşen 304 operasyonda 451 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 94'ü tutuklandı, 43'ü hakkında adli kontrol kararı verildi. İstanbul'da bu dönemde 42 bin 257 düzensiz göçmen yakalandı. Bunların şimdilik 10 bin 642'si sınır dışı edildi. Diğerlerinin de sınır dışı işlemleri devam ediyor." dedi.

 

Düzensiz göçmenlere yönelik bu kapsamlı mücadeleyi İçişleri Bakanlığı olarak, başta Milli Savunma Bakanlığı olmak üzere, ilgili bakanlıklar ve kurumlarla büyük bir uyum içinde gerçekleştirdiklerini anlatan Sayın Yerlikaya, ayrıca, komşu ve muhatap ülkelerin bakanlarıyla devamlı görüştüklerini, etkin ve kararlı bir diplomasi yürüterek, işbirliklerini de güçlendirdiklerini kaydetti.

 

"Mobil göç uygulamasındaki araçların sayısını Kasım ayında 55'e çıkaracağız"

 

Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, yeni başladıkları mobil göç uygulamasındaki araçların sayısını kasımda 55'e çıkaracaklarını söyledi.

 

Kararlı çalışmaların sonuçlarını almaya başladıklarını vurgulayan Sayın Yerlikaya, "Bu kararlı çalışmalarla düzensiz göçmenler artık, burası çok önemli, yeni göç rotası arayışında. Hem uluslararası medyaya yansıyan hem istihbari bilgilerde göçe kaynak olan ülkelerde şu konuşmalar geçiyor, organizatörlerin kendi aralarında. Türkiye için diyor 'Sahaya çok sıkı basılıyor, sakın gitmeyin.' Göçmen adaylarının konuşmaları da bize arz ediliyor. Diyor ki 'Ben bu parayı Türkiye rotasına vermem. Beni başka yerden götür.' 120 günde bu noktaya gelindi." ifadelerini kullandı.

 

Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, mobil göç uygulaması aracında bulunan sistemlerle turistleri kırmadan gerekli kontrollerin yapılacağını dile getirdi; bu çalışmaların yabancı düşmanlığıyla karıştırılmaması gerektiğine dikkati çekti.

 

Sayın Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tarihimizde, inancımızda, kültürümüzde yeri olmayan ırkçılık ve yabancı düşmanlığının toplumumuza sirayet etmesine izin veremeyiz. Asırlardır mazlum ve mağdurların sığınağı olmuş devletimizin tertemiz siciline birkaç kendini bilmezin leke sürmesine göz yumamayız." sözlerinin göçle mücadelelerinde vazgeçilmez ilkeleri olduğunu kaydetti.

 

"Mücadele Siber Vatanda da sürüyor"

 

Teknolojinin gelişimi, internet kullanımın artmasının siber suçlar ve bilişim hukuku gibi kavramları beraberinde getirdiğini anlatan Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, artık "siber vatanda" da muharebe yapıldığının altını çizdi.

 

Sanal devriyelerin 17 farklı alanı bulunduğunu belirten Sayın Yerlikaya, yapay zeka teknolojilerinin kullanıldığını, bir bakıma suçluların ayak izlerini takip ederek büyük operasyonlar düzenlediklerini aktardı.

 

Bakanımız Sayın Yerlikaya incelenen dijital materyaller sayesinde elde edilen ipuçlarıyla üst düzey terör ve organize suç örgütlerine yönelik operasyonların da yapıldığını dile getirdi ve sözlerine şöyle devam etti:

 

"Son 120 günde bilişim sistemlerine yönelik 64 operasyon düzenledik. Operasyonlar sonucu 86 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 31 tutuklandı. Ödeme sistemlerine yönelik gerçekleşen 239 operasyonda 916 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 307'si tutuklandı. Yasa dışı bahis konusunda 57 operasyon yapıldı, 288 şüpheli gözaltına alındı, 70'i tutuklandı. Siber dünyada en hassas olduğumuz konuların başında çocuklarımızı korumak geliyor. Çevrim içi çocuk istismarı suçlarına yönelik 154 operasyonda 199 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 35'i tutuklandı. Ayrıca sosyal medya üzerinden algı çalışması yapanların da bu odakların amaçlarının da farkındayız. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz bot hesapların takibine büyük bir hassasiyetle devam ediyor."

 

"Asayişte 10 önemli suçun aydınlatma oranı yüzde 93,6"

 

Kaçakçılığın her noktasında büyük mücadele verdiklerini ve operasyonların aralıksız sürdüğünü vurgulayan Sayın Yerlikaya kaçakçılıkla mücadelede tarihi, ekonomiyi, sağlığı koruduklarına işaret etti. Ayrıca düzenlenen 8 bin 672 operasyonda 10 bin 930 şüphelinin gözaltına alındığını, bunlardan 162'sinin tutuklandığını, 231'i hakkında adli kontrol kararı verildiğini açıkladı.

 

Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya; Türkiye Yüzyılı'nın üretim, bilim, huzur ve güvenin yüzyılı olduğuna değinerek, asayiş olaylarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

 

"İçişleri ailesi olarak suç ve suçlarla mücadelede vatandaşlarımıza huzur ve güven vermeye devam ediyoruz. Son 120 günde asayişte, kişilere karşı meydana gelen önemli 10 suçun, tamamında olay sayılarında azalma var. Bu suçlardaki aydınlatma oranımız ise ortalama yüzde 93,6'dır. Yine son 120 günde güvenlik güçlerimizce aranması olan 92 bin 127 şahıs yakalandı. Bunların 79'unun on yıl ve üzeri, 1089'unun 5 ila 10, 1400'ünün 1 ila 5 ve kalanının 1 yıl hapis cezası bulunuyor."

 

"Deprem bölgesindeki 11 ilimizde toplamda 60 bin Esen Kart dağıtıldı"

 

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

 

Geçici barınma hizmetleri kapsamında 192 bin 18 konteynerde 596 bin 457 vatandaşın kaldığını belirten Sayın Yerlikaya, şunları söyledi:

 

"Konteyner kentlerimizde ise okuldan kreşe, camiden sağlık ocağına, park alanlarından mağaza ve marketlere kadar ihtiyaç duyulan sosyal donatılar bulunuyor. Bugüne kadar 337 bin 204 hanemize her ay kira yardımı yapıyoruz. Ödediğimiz kira yardımının toplamı 7 milyar 816 milyon lira. Biliyorsunuz AFAD Kızılay ortaklığıyla içerisinde aylık üç bin lira yüklenen marketlerde gıda ve benzeri alışveriş yapılabilen Esen Kart uygulamamız başladı, devam ediyor. Bugüne kadar deprem bölgesindeki 11 ilimizde toplamda 60 bin Esen Kart dağıtıldı. Her ayın 15'inde Esen kart ödemelerini düzenli olarak yapıyoruz."

 

Deprem bölgesindeki 2 milyon 272 bin 628 binanın ilk etapta hasar tespitlerinin bitirildiğini ifade eden Sayın Yerlikaya, 60 bin 421 binanın enkazının tamamen kaldırıldığını söyledi.

 

Ağır hasarlı binaların yüzde 50'sinin enkazının da kaldırıldığını dile getiren İçişleri Bakanımız Sayın Yerlikaya, "Kalıcı konutlarla ilgili de önemli bir aşamaya geçildi. Hamdolsun hak sahipliğinde sona yaklaştık. Bu incelemeleri bitirdik. Askıya verildi. Askı sürecindeyiz. Bu arada hazır fırsat bulmuşken vatandaşlarımızı bir kez daha uyarmak istiyorum çünkü hak sahipliğiyle ilgili askı sürecinde süre 15 gün. Bu sürede hak sahibi olmadığıyla ilgili bir karar görüyorsa, itirazı varsa onlardan itirazlarını yapmalarını bekliyoruz. Biz hükümet olarak devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarımız, halkımızla el ele verdik. Bütün imkanlarımızı seferber ettik, etmeye de devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

Sayın Yerlikaya, ülke için şehit olanlara minnettar olduklarını, onların ailelerinin ise kendilerine emanet olduğunu vurguladı; ülkenin huzur ve güvenliği için durmadan mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

Ayhan Bora Kaplan operasyonu

 

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, "Bahsetmiş olduğum dosyayla ilgili 9 polis açığa alındı" ifadelerini kullandı.

 

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Asayiş haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur