Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak"Ekmeğin sahibi var çayın yok"

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı Güven Aksoy, 250 gram ekmeğin Kurban Bayramının ardından 12,50 TL’den satılmasının kararlaştırıldığını kaydetmesi üzerine cevap gecikmeden Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin bayrak'tan geldi.
Bu haber 2024-06-07 16:23:05 eklenmiş ve 168 kez görüntülenmiştir.

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı Güven Aksoy, kentte 21 Haziran 2024 tarihinden itibaren ekmek zammı uygulanacak.

Aksoy 250 gram ekmeğin Kurban Bayramının ardından  12,50 TL’den satılmasının kararlaştırıldığını kaydetmesi üzerine cevap gecikmeden memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin bayrak'tan geldi.

"Ekmeğin sahibi var çayın yok"

Bayrak: ekmeğin sahibi var çayın Yok diyerek açıklamalarına şu ifadelerle devam etti.

Yok efendim ekmek için maya fiyatları artmış,un fiyatları artmış, tuz fiyatları artmış, girdi maliyetleri Çok yükselmiş diye açıklama yapanlara sesleniyorum; çay'da gübre fiyatları artmadı mı ? işçi maliyetleri artmadı mı? Kısaca girdi maliyetleri sadece ekmek içinmi artıyor sizler sadece hikaye anlamıyorsunuz. Artık söylenek tek söz var ekmeğin saybı var çayın yok. 10 liradan 12.30'a yükseltilen bir ekmek fiyatı! hiç hesapladınız mı bir kilo yaş çay kaç tane ekmek alıyor diye zahmet buyurmayın ben söyleyeyim; maliyetler çıkıldığı zaman üzülerek söylüyorum ki bir kilo yaş çay artık bir ekmek dahi alamıyor. Ve siz hala hikaye anlatmaya devam ediyorsunuz. Üreticimizin Alın terine! emeğine! üreticimize Yazık değil mi? günah değil mi?hiç mi Allah korkunuz yok!

"Ekmeğe zam varsa yaşçaya da zam yapılmalı"

Bizler kimsenin emeğine, Alın terine sözümüz yok tabii ki fırıncılarımızın da hakkı nedenleri var. Bu ekonomik koşullarda ekmeğe zam gelmesi anlaşılabilir lakin bizim itirazımız ekmeğe budenli zam geliyorsa yaş çay'a neden yeterince zam yapılmıyor noktasındadır.Girdi maliyetleri artıyorsa yaş çay için de bu durum geçerlidir. Neden çayımıza kimse sahip çıkmıyor. Neden üreticimizin emekleri alın teri sömürülüyor. Halk olarak, üreticiler olarak muhalif siyasiler olarak ne kadar yaş çay fiyatının yetersiz olduğunu dile getirsek de bir türlü yaşça ya  hak ettiği bedel verilmiyor. Ekmeğe zam veriliyorsa yaş çaya da derhal zam verilmelidir.

ETİKETLER : Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin bayrak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur