Rizeliye parasız Bayram!

Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak yaptığı yazılı basın açıklaması da "yaş çay ve budama ödemelerini kurban bayramından önce ödeyin" çağrısı yapmıştı.
Bu haber 2024-06-11 08:49:34 eklenmiş ve 249 kez görüntülenmiştir.

Üreticilerin mağduriyeti, verilen  yaş çay taban fiyatı yetersizliği,gübre fiyatlarının yüksekliği gibi Rize'nin kezza hemşerilerinin sorunlarını her zaman ilk ağızdan dile getiren Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak en son yaptığı yazılı basın açıklaması da "yaş çay ve budama ödemelerini kurban bayramından önce ödeyin" çağrısı yapmıştı.

Çaykurun, 2024 yılı birinci sürgün dönemine ait mayıs ayı yaş çay bedellerini kredi kullanmadan 28 haziran'da üreticilerin banka hesaplarına aktarılacak açıklaması üzerine yeni bir yazılı basın açıklaması yapan Muhittin Bayrak konuyla ilgili şu ifadeleri kuğlandı.

Rizeliye parasız Bayram!

Yaşçay ve budama ödemesi yok, emekliye erken maaş yok"

Rize'nin geçim kaynağı çaydır. Rizeli üretici  en dar zamanlarında çay geliri ile hayatını idame etmeyi bilmiştir. Malum ekonomik koşullardan tüm Türkiye etkilendiği gibi Rizeli hemşerilerimiz de etkilenmiştir. Bizler yaklaşık bir ay önce Önümüzde ki Kurban bayramında Rizeli hemşerilerimizin dini görevlerini yerine getirebilmek için emek verip alın teri döktüğü mayıs ayı çay parasını bayramından önce verilmesi çağrısında bulunmuştuk. Çaykurun yaptığı açıklamada görmekteyiz ki çağrımız dikkate alınmamıştır. Rizeli üreticimize kurban bayramından önce ne çay ne budama parası ne de emekli aylığı bayramdan önce ödenmeyecektir.Üzülerek görüyoruz ki hemşehrilerimiz bu karardan vazgeçilmez ise parasız bir bayram geçireceklerdir.

" Çaykur Kredi çekmesin vatandaş mı çeksin'

çaykurun, 2024 yılı birinci sürgün dönemine ait mayıs ayı yaş çay bedellerini kredi kullanmadan 28 haziran'da ödenecek açıklamasınıgerçekçi ve doğru bulmuyorum. Çaykur ya da bakanlık Para bulamıyorsa vatandaş Nasıl bulsun. Bu söylem yanlış bir söylemdir. Devlet her zaman vatandaşının yanında olmalıdır. Sizler vatandaşa çaykur kredi çekmeyecek, siz kredi çekin demekki istiyorsunuz ?

"Şartları zorlayınız üreticinin parasını ödeyiniz"

Çaykur ve bakanlık konuyu tekrar değerlendirmeli Rizeli üretici ve emeklilerin durumunu anlamalı bu karardan zaman kaybedilmeden dönülmelidir. Şartlar zorlanmalı bir yolu bulunup üreticinin parası ödemelidir. Üretici  hemşirelerimiz çay ve budama parasını, emekli hemşerilerimiz aylıklarını bayramdan önce almaları zaruridir. Hem çay ve budama parasını hem de emekli aylıklarını bayramdan sonraya bırakmak rizeli vatandaşlarımızın  parasız bir bayram geçirmeye mahkum etmektir. Vatandaşların refahını sağlamak devletin Asli görevidir. Devlet babadır, Devlet vatandaşını mağdur etmemelidir. Her koşulda vatandaşın yanında olmalıdır. Tekrar çağrıda bulunuyorum şartları zorlayınız üreticinin çay ve budama parasını ödeyiniz. Dedi.

ETİKETLER : Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak yaptığı yazılı basın açıklaması da
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur