Komşu Trabzon raylı sisteme geçiyor 2026 Ağustos 'da yapılacak resmi törenle temeli atılacak
Trabzon Şehir İçi Hafif Raylı Sistem projesinde yapım sözleşmesi 2 Temmuz 2026'da imzalandı ve yüklenici firmalar (Kalyon-Makyol ortaklığı) şantiye kurulumuna başladı.
11/07/2026 12:03 | Son Güncelleme : 25/08/2026 17:59 | Okunma Sayısı : 1023 | Haber merkezi
Haber: Mevlüt AK
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in öncelikli vizyon projeleri arasında yer alan Trabzon Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemi projesinde önemli bir aşama daha geride bırakıldı.
Geçtiğimiz günlerde ihale süreçleri tamamlanan dev ulaşım yatırımı için yapım sözleşmesi imzalandı. Projeyi hayata geçirecek yüklenici firmaların ekipleri de şantiye kurulum çalışmalarını başlatmak üzere Trabzon'a geldi.
FİİLEN İLK ADIM ATILMIŞ OLDU
Şehrin ulaşım altyapısında yeni bir dönemin kapısını aralayacak Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin bu projesi, yapılan protokolle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Kalyon İnşaat ile Makyol İnşaat ortaklığında inşa edilecek.
İlk etabın Ağustos 2026'da yapılacak resmi törenle temeli atılacak. Projenin öne çıkan güncel detayları şu şekildedir:
Güzergah: Toplamda 32 km ve 31 istasyondan oluşacak hat; batıda Akçaabat, merkezde Ortahisar ve doğuda Yomra ilçelerini birbirine bağlayacaktır.
İlk Etap: Şehir Hastanesi ile Havalimanı arasındaki 16.2 kilometrelik ilk kısım önceliklendirilmiştir. Hizmet Tarihi: Sistemin fiilen tamamlanarak 2028 yılında yolcu taşımacılığına başlaması hedeflenmektedir.
31 İstasyonlu Hat, Şehrin Kalbinden Geçecek
Hafif Raylı Sistem Projesi’nin güzergah tanıtımı, düzenlenen geniş katılımlı bir toplantıyla kamuoyuna duyuruldu. Şehrin batısı Akçaabat’tan doğusu Yomra’ya kadar uzanacak ve 32 kilometrelik bir hat üzerinde 31 istasyondan oluşacak olan sistem, Trabzon’un ulaşım altyapısına yeni bir soluk getirecek.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise projenin teknik detaylarına değinerek, hafif raylı sistemin 32 kilometre uzunluğunda ve 31 istasyondan oluşacağını söyledi. Projenin ilk etabının Akyazı ile Havalimanı arasında planlandığını belirten Genç, “Bu raylı sistem, Meydan, KTÜ, Otogar, Havalimanı ve Yomra gibi şehrin önemli merkezlerini birbirine bağlayacak.
Yer Üstü ve Yer Altı Entegrasyonu
Raylı sistem hattı, Akyazı’dan başlayarak sahil bölgesinde yer üstünden ilerleyecek, şehir merkezine ulaştığında ise yer altına inerek daha işlevsel bir hale gelecek. Proje, hem mühendislik açısından hem de şehir içi ulaşımı rahatlatması bakımından bölge halkı için büyük bir kazanım olarak değerlendiriliyor.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Rize Ziraat Odası Başkanı Aslan’dan ÇAYKUR İçin “Yatay Geçiş” Açıklaması
Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Aslan, çay sektöründe gençlerin istihdamına yönelik planlanan yeni projeyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
3 ay önceMÜSİAD Rize’den Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne Hayırlı Olsun Ziyareti
Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Harun Şimşek ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı.
3 ay önceGüven Aksoy: “Samsun-Sarp Demiryolunu Unutmadık, Ancak Dikey Hatlar Önceliğimiz Oldu”
Güven Aksoy, uzun süredir gündemde olan Samsun-Sarp Demiryolu Projesi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Bölge adına stratejik öneme sahip projeyi desteklediklerini belirten Aksoy, mevcut süreçte lojistik merkeziyle bağlantılı dikey hatların daha öncelikli hale geldiğini söyledi.
3 ay önce

