RİZE’DE SPOR, DOĞA VE ADRENALİN DOLU BİR YAZ
Yeşilin maviyle, sporun doğayla, heyecanın ise adrenalinle buluştuğu Rize; 2026 yaz sezonunda ulusal ve uluslararası dev organizasyonların çekim merkezi hâline geldi. Dağlardan vadilere, profesyonel parkurlardan ringlere, minderlerden gençlik kamplarına kadar şehrin her köşesinde sporun coşkusu yaşandı.
01/09/2026 23:46 | Son Güncelleme : 02/09/2026 01:07 | Okunma Sayısı : 69 | Haber merkezi
Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, dolu dolu geçen yaz sezonunda birçok prestijli etkinliğe ev sahipliği yaparken; önümüzdeki dönemde düzenlenecek büyük organizasyonlar için de hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor.
Bir Yaza Sığan Dev Organizasyonlar
Eşsiz doğal güzellikleri ve güçlü spor altyapısıyla spor turizmindeki iddiasını her geçen gün artıran Rize’de, sezon boyunca birbirinden önemli etkinlikler gerçekleştirildi:
• 10. Handüzü Bisiklet Festivali
• Kaçkar by UTMB (UTMB World Series Türkiye Ayağı)
• 2. ve 3. Kademe Judo Antrenörlük Kursları
• 30 Ağustos Mersis Dağı Zafer Tırmanışı
• U23 Kadınlar ve Erkekler Türkiye Boks Şampiyonası
• Yüzme Antrenörlük Kursu
• Gençlik ve Spor Festivalleri
• Ulusal Gençlik Kampları ve GSB Personel Konaklama Programları
• Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonası
• 28. Uluslararası Kaçkar Dağcılık Şenliği
• 3. Uluslararası Mübin Boysan Satranç Turnuvası
İl Müdürü Öztürk: “Rize Artık Sporun ve Adrenalinin Buluşma Noktası”
Şehrin ulusal ve uluslararası arena bazındaki gücünün her geçen gün arttığını belirterek “Yeşilin maviyle, sporun doğayla ve maceranın adrenalinle buluştuğu yer Rize’dir. Dağlarımız, denizimiz, vadilerimiz ve eşsiz parkurlarımız var; ancak hepsinden önemlisi sporu seven, gençliğine inanan ve bu büyük organizasyonları sahiplenen güçlü bir şehre sahibiz.
Şehrimize kazandırılan bu güçlü vizyonda, spor yatırımlarımızda ve dev organizasyonların Rize’mize buluşmasında bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak’a, kıymetli milletvekillerimize ve saha çalışmalarımız dâhil her aşamada bizleri hiçbir konuda yalnız bırakmayan Sayın Valimiz İhsan Selim Baydaş’a şükranlarımı sunuyorum.
Gururla başardık, heyecanla sürdürüyoruz, daha büyük hedeflere koşuyoruz! dedi.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Yeşil Sahanın Siyah Gölgesi: Rizespor’da Siyaset Vesayeti
Muhittin Bayrak: Rizespor’da sular durulmuyor, aksine dipten gelen dalgalar kıyıyı dövmeye devam ediyor.
3 ay önceDünya Raftinginde Rize Fırtınası: Pau’da Tarihi Zafer
Fransa’nın Pau kentinde düzenlenen U23 Dünya Rafting Şampiyonası, Rize’nin yetiştirdiği sporcuların damgasını vurduğu bir organizasyona sahne oldu. Tamamı Rizeli sporculardan ve teknik heyetten oluşan Milli Takımımız, dört ayrı kategoride dünya üçüncülüğünü elde ederek ülkemize büyük gurur yaşattı.
3 ay önceGüneysu’da Spor Altyapısında Tarihi Adım
Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk, Güneysu Kaymakamı Eyup Gürdal ve Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer’i makamında ağırladı.
3 ay önce

