Rize Eczacı Odası 60. Bölge Olarak Kuruldu
Türk Eczacıları Birliği (TEB), 3 Ağustos 2026 itibarıyla Rize Eczacı Odası’nı 60. Bölge Eczacı Odası olarak ilan etti.
29/08/2026 01:14 | Son Güncelleme : 29/08/2026 03:48 | Okunma Sayısı : 63 | Haber merkezi
2025 yılının son çeyreğinde başlayan çalışmalar, 3 Ağustos 2026 tarihi itibarıyla olumlu sonuçlandı. Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından alınan karar ile Rize Eczacı Odası, resmi olarak 60. Bölge Eczacı Odası statüsüne kavuştu.
Rize’de hizmet veren tüm eczacıların ortak imzası ve desteğiyle yürütülen süreç, TEB Merkez Heyeti’nin onayıyla tamamlandı. TEB tarafından görevlendirilen kurucu yönetim listesi şu şekilde belirlendi:
Ecz. Talha Küçükvar – Kurucu Başkan
Ecz. Uğur İşçeviren – Kurucu Genel Sekreter
Ecz. İsmail Özkanlı – Kurucu Sayman
Ecz. Asiye Tuğçe Yaşa Bal – Kurucu Üye
Ecz. Gürsel Yelkenci – Kurucu Üye
Kurucu Başkan Talha Küçükvar yaptığı açıklamada, yıllardır beklenen bu tarihi sürece destek veren TEB Başkanı Ecz. Mehmet İrfan Demirci ve Merkez Heyeti’ne, 18. Bölge Trabzon Eczacı Odası Başkanı Ecz. Erhan Başer ve yönetim kuruluna, ve tüm Rizeli eczacılarımıza şükranlarımızı sunarız. ayrıca “Rize’deki eczacılar olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Eczacı Odası çatısı altında sağlık hizmetlerine en güçlü şekilde katkı sağlamaya devam edeceğiz. Rize’mize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Güneysu’da Modern Kurban Pazarı Vatandaşlarla Buluşuyor
Rize’nin Güneysu ilçesinde Kurban Bayramı öncesi hummalı bir çalışma sürüyor. Güneli Mahallesi’nde inşa edilen yeni kurban pazarı, modern altyapı ve üstyapısıyla hem satıcıların hem de vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanıyor.
3 ay önceRize’de çay üreticileri yeni sezon öncesi fiyat beklentilerini dile getiriyor.
Handüzü Yaylası Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Ceyhun Kalender, yaş çay fiyatı tartışmalarına farklı bir bakış getirdi.
3 ay önceBaşkanı Çervatoğlu, 2 Milyon 346 Bin TL’lik Cezayı reddetti
Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu, 2 milyon 346 bin TL’lik cezayı reddetti: “Yerel yönetimi cezalandırmak çözüm değil, devletin görevi çözüm üretmektir.”
3 ay önce

