Rizeli Yazar Emin Ali Kalcıoğlu Okurlarıyla Buluştu
Rizeli yazar Emin Ali Kalcıoğlu, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde Bizum Kitap Kültür Evi'nde düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya geldi. Yoğun ilgi gören etkinlikte Kalcıoğlu, kitaplarını imzalarken eserleri ve yazarlık serüveni hakkında da açıklamalarda bulundu.
29/05/2026 01:30 | Son Güncelleme : 29/05/2026 02:42 | Okunma Sayısı : 61 | Haber merkezi
İmza gününde konuşan Kalcıoğlu, bugüne kadar yayımlanan üç kitabı hakkında bilgi verdi. İlk kitabının şiir ve anılardan oluştuğunu belirten yazar, ikinci eserinde ise Karadeniz ve Rize kültüründe önemli bir yere sahip olan Sandıkçı Şükrü'nün hayatını ele aldığını söyledi.
Son kitabının ise biyografik roman türünde olduğunu ifade eden Kalcıoğlu, “Bu benim üçüncü kitabım. İlk kitabım şiir ve anılardan oluşuyordu. İkinci kitabım ise şarkılara ve türkülere konu olmuş Sandıkçı Şükrü’yü anlatıyordu. Son kitabım ‘Melesli İbrahim Çavuş’ adını taşıyor. İstiklal Gazisi olan İbrahim Çavuş’un hayatını konu alan biyografik bir roman. Aynı zamanda Kurtuluş Savaşı dönemini ve o dönemin şartlarını da anlatıyor. Gerçek bir hayat hikâyesinden yola çıkarak kaleme aldık” dedi.
Rize’de düzenlenen kitap fuarları ve okuma alışkanlığıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kalcıoğlu, Rizelilerin kitaba ilgisinin küçümsenmemesi gerektiğini söyledi.
Farklı şehirlerdeki kitap fuarlarını da takip ettiğini belirten Kalcıoğlu, “Ankara ve İstanbul’daki fuarları gördükten sonra Rize’de de kitap okunduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Elbette daha iyi olabilir ancak kendimizi bu konuda küçümsememeliyiz. Rize’de okuyan ve kitaplara ilgi gösteren önemli bir kitle var. Düzenlenen kitap fuarlarından da genel anlamda memnunum” ifadelerini kullandı.
Etkinlik boyunca okurlarıyla sohbet eden Kalcıoğlu, kitaplarını imzalayarak okuyucularıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bayram dolayısıyla düzenlenen imza günü, edebiyatseverlerin yoğun ilgisiyle tamamlandı.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Güneysu’da Modern Kurban Pazarı Vatandaşlarla Buluşuyor
Rize’nin Güneysu ilçesinde Kurban Bayramı öncesi hummalı bir çalışma sürüyor. Güneli Mahallesi’nde inşa edilen yeni kurban pazarı, modern altyapı ve üstyapısıyla hem satıcıların hem de vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanıyor.
2 hafta önceRize’de çay üreticileri yeni sezon öncesi fiyat beklentilerini dile getiriyor.
Handüzü Yaylası Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Ceyhun Kalender, yaş çay fiyatı tartışmalarına farklı bir bakış getirdi.
2 hafta önceBaşkanı Çervatoğlu, 2 Milyon 346 Bin TL’lik Cezayı reddetti
Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu, 2 milyon 346 bin TL’lik cezayı reddetti: “Yerel yönetimi cezalandırmak çözüm değil, devletin görevi çözüm üretmektir.”
2 hafta önce

