Bin Yataklı Muazzam Yurt Projesinde Çalışmalar Son Sürat Başladı!
Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, şehirde öğrenim gören gençlerin barınma ihtiyacını tamamen çözecek, akıllı ve çevreci dev bir yatırımın startını büyük bir coşkuyla verdi! “Söz verdiğimiz gibi hiçbir öğrencimiz dışarıda kalmayacak!” vizyonuyla çıkılan bu kutlu yolda, modern yurt binasının yeni ihale süreci hızla tamamlandı ve ilk kazma vurularak inşaat çalışmaları büyük bir motivasyonla yeniden başladı.
12/06/2026 23:41 | Son Güncelleme : 13/06/2026 02:49 | Okunma Sayısı : 13 | Haber merkezi
Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk, Rize tarihine geçecek bu dev projenin müjdesini paylaşırken, tam 400 gün sonra kapılarını öğrencilere açacak olan yurdun sadece bir barınma alanı değil, adeta devasa bir yaşam kampüsü olacağını vurguladı.
Bu projeyi eşsiz kılan en büyük özelliklerden biri de çatısını süsleyecek olan dev güneş panelleri (GES) olacak! Kendi elektriğini kendisi üretecek olan bu muazzam tesis, Rize’nin ikinci doğa dostu ve modern yurdu olarak parmakla gösterilecek.
İl Müdürü Ramazan Öztürk:
“Söz verdiğimiz gibi hiçbir öğrencimiz dışarıda kalmayacak diyerek çıktığımız bu kutlu yolda, dur durak bilmeden, ilk günkü aşkla çalışmaya devam ediyoruz! Sayılı günlerin kaldığı o büyük açılışa doğru yürürken, yeni ihale sürecimizi de yıldırım hızıyla tamamladık ve inşaat çalışmalarımızı başlattık. Tam 400 gün sonra bu muazzam eseri öğrencilerimizin hizmetine sunacak olmanın haklı gururunu ve büyük heyecanını yaşıyoruz!
Bu dev yatırımın Rize’mize kazandırılmasında desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, vizyonuyla her zaman önümüzü açan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, ilimize her daim özel bir ehemmiyet gösteren Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak’a, kıymetli vekillerimize ve Rize Valimize şahsım, kurumum ve tüm Rizeli gençler adına şükranlarımı sunuyorum. Rize’mize, spor ailemize ve geleceğimizin teminatı gençlerimize hayırlı, uğurlu olsun!”
Bunlar da ilginizi çekebilir
"Oje ile abdest alınır" dedi milyonlar ayağa kalktı
İlahiyatçı Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır, İslam dininde yıllardır bildiğimiz doğruları reddetti. Bayındır; sosyal medya hesabından “Ojeyle abdest alınır, kandil kutlanmaz, Azrail diye melek yoktur” diyerek paylaşımlar yaptı ve izlenmeleri milyonları aştı. Ensonhaber Muhabiri Tuğçenur Batan Bayındır’a ulaşarak sizler için soruları yeniden sordu. İşte Bayındır’ın Ensonhaber’e verdiği özel röportaj.
2 yıl önceGüneysu’da Modern Kurban Pazarı Vatandaşlarla Buluşuyor
Rize’nin Güneysu ilçesinde Kurban Bayramı öncesi hummalı bir çalışma sürüyor. Güneli Mahallesi’nde inşa edilen yeni kurban pazarı, modern altyapı ve üstyapısıyla hem satıcıların hem de vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanıyor.
1 ay önceRize’de çay üreticileri yeni sezon öncesi fiyat beklentilerini dile getiriyor.
Handüzü Yaylası Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Ceyhun Kalender, yaş çay fiyatı tartışmalarına farklı bir bakış getirdi.
1 ay önce


